13 Ekim 2019 15:30

Malatya Emek Gençliği, 10 Ekim Katliamı'nda yaşamını yitirenleri andı

Malatya Emek Gençliği, düzenlediği etkinlikle 10 Ekim Ankara Katliamı'nda yaşamını yitiren 103 kişiyi andı. Etkinlikteki konuşmalarda emek, barış ve demokrasi güçlerine ortak mücadele çağrısı yapıldı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Malatya Emek Gençliği, 10 Ekim Ankara Katliamı'nda yaşamını yitirenler için anma etkinliği düzenledi.

Etkinlikte Emek Gençliği adına konuşan Deniz Aslantaş, "10 Ekim Ankara Katliamı'nda 103 arkadaşımızı kaybettik. O gün onların meydanda haykırdıkları emek, barış ve demokrasi talebi bugün de yakıcılığını koruyor" dedi.

Katliamın, ülkede ve bölgede giderek tırmandırılan gerilimli ortamda gerçekleştirildiğini belirten Aslantaş, "AKP iktidarının Suriye ve Ortadoğu'da yeni Osmanlıcı, yayılmacı politikaları, savaşı derinleştirmiş; mezhepçi, ırkçı politikalarla halk ayrıştırılıp kutuplaştırılmış; emekçi sınıfların kazanılmış hakları, tasfiye edilmiş, hükümetin Suriye politikasının bir sonucu olarak Reyhanlı'da patlayan bombaların ardından benzerleri yaşanmaya başlanmıştı. Siyasi iktidar, sonucunu beğenmediği 7 Haziran seçimlerini yok sayarak yenileme kararı almış, çözüm masası bir çırpıda devrilmişti. Bu koşullarda on binlerce insan barış ve demokrasi talebiyle Ankara yoluna düştüler. Gar'ın önünde 103 kişi katledildi" ifadelerini kullandı.

Aslantaş, son olarak "Ülkenin hızla Suriye'de savaş bataklığına sürüklendiği, içeride baskıların ve polis şiddetinin arttığı bir süreçte mücadeleyi büyütmek ve demokrasiyi, barışı kazanmak hem siyasi sorumluluğumuz hem de yitirdiklerimize karşı borcumuzdur. Ankara Garı'nda katledilen arkadaşlarımızın mücadelesini yükselteceğimizi bir kez daha ilan ediyor; emek, barış ve demokrasi güçlerini de ortak mücadeleye çağırıyoruz" dedi.

Konuşma sonrası "Helik Taşı Korkmazcan" belgeselinin gösterimi ve şiir dinletisi yapıldı. (Malatya/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Birleşik Metal-İş Kocaeli Şubede mevcut yönetim devam edecek

SONRAKİ HABER

Şule Çet'in psikolojisini inceleyen bilirkişi heyeti: İntihar bulgusu yok

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...