13 Ekim 2019 10:00

TAYAD'lı ailelerin yürüyüşüne polis müdehale etti: 6 kişi gözaltına alındı

TAYAD'lı ailelerin, açlık grevine başlayan Grup Yorum üyeleri ve ölüm orucunda olan Mustafa Koçak için Ankara'ya yapmak istedikleri yürüyüşe polis müdahale etti.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Tutuklu ve Hükümlü Aileleri ile Dayanışma Derneği (TAYAD), açlık grevine başlayan Grup Yorum üyeleri ve ölüm orucunda olan Mustafa Koçak için yapmak istedikleri yürüyüşe polis müdahale etti.

Kartal Meydanı’nda bir araya gelerek Ankara’ya yürümek isteyen TAYAD’lı aileler, "Ölüm orucunda olan Mustafa Koçak ve açlık grevinde olan Grup Yorum için Ankara’ya yürüyoruz" pankartını açtı. Aileler, burada açıklama yapmak istedi. Ailelerin açıklama yapmasına izin vermeyen polis, yürümek isteyen 6 kişiyi gözaltına aldı.

6 kişinin gözaltına alınmasının ardından TAYAD’lı aileler yaptığı yazılı açıklamada "İnsanlar dört duvar arasında günden güne eriyor. Gerçekten tehlikeli evrelere gelindi. Biz onların aileleri olarak tedirginiz ve evlatlarımızın talepleri yalnızca kendileri için değil. Adalet herkesin ihtiyacıdır. Bu yüzden sizler de memleketin aydın gazetecisi olarak lütfen adalet talebine ses olun" denildi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Halklar arasında iyileşmesi zor yaralar açılıyor

SONRAKİ HABER

Donald Trump: Ekonomik gücümüzü dünya barışı için kullanıyoruz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...