13 Ekim 2019 08:42

Gazete dağıtımcısı Kadri Bağdu'nun failleri 5 yıldır bulunamadı

Yaklaşık 5 yıl önce öldürülen gazete dağıtımcısı Kadri Bağdu'nun failleri hâlâ bulunamadı.

Fotoğraf: MA

Paylaş

IŞİD’li Servet Koç'un itiraflarına rağmen Kadri Bağdu cinayeti 5 yıldır çözülmüyor. Ailenin tek dileği faillerin yargılanması. 

Adana'nın Seyhan ilçesine bağlı Şakirpaşa semti Ova Mahallesi’nde, 14 Ekim 2014'te bisikletle gazete dağıtımı yaparken öldürülen Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Azadiya Welat gazetesi çalışanı Kadri Bağdu'nun failleri hâlâ bulunamadı. 

Bağdu'nun öldürülmesi üzerinden 5 yıl geçmesine rağmen Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma dosyası "terör değil adli bir vaka" olarak değerlendirilip, "daimi arama" kararıyla faili meçhule bırakıldı. Faillerin bulunup yargılanması için hukuk mücadelesi veren Bağdu ailesinin tek dileği ise adaletin yerini bulması.

SADECE İFADELERİ ALINDI

IŞİD’li Servet Koç’un cinayete dair itiraflarına rağmen burada geçen isimler hakkında savcılık tarafından isimler bulunarak yargılanmadı. Adana'da IŞİD’in infaz timinde yer alan Koç, infazları ve infaz timinde yer alanları Bağdu ailesine gönderdiği yazışma ve videoda anlatmıştı. IŞİD’li Koç'un itirafları ve Bağdu ailesinin ısrarlı başvuruları üzerine Mayıs 2018'de bir kısım kişi Kadirli Cumhuriyet Savcılığı tarafından yürütülen başkaca bir soruşturma kapsamında ifadeleri alındı. Savcılık, Koç'un itiraflarında adı geçen IŞİD’lileri "bilgi sahibi" olarak ifadelerini alıp serbest bıraktı.

5 YILDIR ADALET İSTİYOR

5 yıldır hukuk ve adalet mücadelesi veren Bağdu'nun eşi Şemsa Bağdu, acılarının dün gibi taze olduğunu söyledi. Eşini gazete sevdalısı olarak niteleyen Bağdu, 16 yıl boyunca gece gündüz, yağmur çamur, soğuk ve sıcak demeden büyük bir aşkla gazete dağıtımı yaptığını söyledi. Adalet isteyen Bağdu, eşinin elinde sadece Kürtçe gazete olduğu için katledildiğini ifade etti. (Adana/MA)

ÖNCEKİ HABER

"Savaş politikalarının bir kazananı vardır ama bu kesinlikle biz işçiler değiliz"

SONRAKİ HABER

ODTÜ'de yurt sorununun çözümü için imza kampanyası başlatıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa