13 Ekim 2019 07:07

Erdoğan: 30-35 kilometre derinliğe kadar ineceğiz

Suriye'de Fırat'ın doğusuna düzenlenen operasyona ilişkin konuşan Erdoğan, "Güvenli bölge haritasına uygun şekilde 30-35 kilometrelik bir derinliğe kadar ineceğiz" dedi.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

"Barış Pınarı Harekatı İletişim Stratejisi Çalıştayı"nda konuşan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, "Öncelikle Resulayn ve Tel Abyad arasındaki 120 kilometrekarelik alana yoğunlaştık. 480 kilometrelik terör koridorunu ortadan bölmüş olacağız. Ardından Ayn El Arab ve Haseke tarafını kontrol altına alacağız. Güvenli bölge haritasına uygun şekilde 30-35 kilometrelik bir derinliğe kadar ineceğiz" dedi.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"HASEKE VE AYN EL ARAB TARAFINI KONTROL ALTINA ALACAĞIZ"

"Öncelikle Resulayn ve Tel Abyad arasındaki 120 kilometrekarelik alana yoğunlaştık. 480 kilometrelik terör koridorunu ortadan bölmüş olacağız. Ardından Ayn El Arab (Kobani) ve Haseke tarafını kontrol altına alacağız. Güvenli bölge haritasına uygun şekilde 30-35 kilometrelik bir derinliğe kadar ineceğiz. Bunları tamamladıktan sonra harekat neticesine ulaşmış olacak."

"EN BÜYÜK DESTEĞİ SURİYELİ KÜRTLERDEN ALIYORUZ"

"Operasyonumuzun Kürtleri hedef alması asla söz konusu değildir. Bu operasyonda en büyük desteği Suriyeli Kürtlerden alıyoruz. Biz Kürtlere değil, PKK, onun yan kuruluşları olan PYD/YPG'ye karşı operasyon yapıyoruz. Biz Suriye'nin kuzeyinde bir terör devletinin kurulmasına müsaade etmeyeceğiz. Suriye'deki varlığımızın tamamen kendi sınırlarımızın güvenliği ile sınırlı olduğunu belirtmek istiyorum. Suriye'nin toprak bütünlüğü sağlandığında bundan en çok memnun olacak ülke Türkiye'dir."

"NE ZAMANDAN BERİ DEVLETİN TERÖR ÖRGÜTÜYLE MASAYA OTURDUĞUNU GÖRDÜNÜZ"

"Bazı ülkeler kendi kendilerine gelin güvey oluyorlar. Bizimle terör örgütü arasında arabuluculuk yapmaya talip olanlar var. Ne zamandan beri bir devletin terör örgütü ile masaya oturduğunu gördünüz. Türkiye'nin karşısında bir terör örgütü var. Biz attığmıız adımları gayet iyi biliyoruz. Suriyede rejim bunların hakkından gelseydi işimiz kolaydı. Irak'ta da durum berbat. Irak'la da birçok şeyi konuşurken, bizim yanımızda farklı arkamızdan farklı açıklamalarda bulunuyorlar. Onlar dara düştükleri zaman yanlarında yer alıyoruz. Biz ırkçı değiliz. Biz dini azınlıkları asla bir kenara koymadık. Bizim kalkıp da teröristlerle masaya oturmak gibi kendimizi inkar edecek halimiz söz konusu değildir. Bizim teröristlerle duruşumuz onlar 30 km derinlik ve en batıdan en doğuya bunlar havzayı terk edene kadar devam edecek." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Aydın'da havalı tüfekle ateş açılan okulda 3 öğrenci yaralandı

SONRAKİ HABER

Türkoğlu Cezaevinde darp ve ayakta sayım dayatması iddiası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...