13 Ekim 2019 07:11

MMO Kocaeli Şubesi kahvaltıda buluştu

MMO Kocaeli Şubesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen üye kahvaltısında, oda üyeleri bir araya geldi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Makina Mühendisleri Odası Kocaeli Şubesi geleneksel üye kahvaltısında buluştu. 

İzmit Seka Park'ta bulunan Monte Air Kafe’de üye kahvaltısında buluşan Makina Mühendisleri Odası (MMO) Kocaeli Şube üyeleri, aileleri ve dostları ile birlikte vakit geçirdi. 

Kahvaltı sonrası Evrensel'e konuşan MMO Kocaeli Şube Başkanı Murat Kürekçi, çeşitli etkinliklerle üyeleriyle yan yana geldiklerini söyledi. 18-19 Ekim tarihlerinde Gebze Teknik Üniversitesinde 5. Enerji Verimliliği Kongresi'ni gerçekleştireceklerini aktaran Kürekçi, 19-20-21 Aralık tarihlerinde 3. Kocaeli Kent Sempozyumu’na da hazırlandıklarını belirtti. 

"EKONOMİK KRİZ DAHA DA DERİNLEŞECEK"

5. Enerji Verimliliği Kongresi'ne çağrı yapan Kürekçi, "İnsanlar artık doğalgaz kullanmak yerine yeniden odun ve kömür kullanımına dönüyor. Bu da havamızı büyük oranda kirletecektir. Böylece daha fazla hava kirliliği ile mücadele ettiğimiz döneme gireceğiz” dedi.

Ülkenin içinde bulunduğu ekonomik krize de vurgu yapan Kürekçi, "Enerjinin maliyeti bir yıl içinde nerdeyse iki katına çıktı. Artık üretebilme ve bununla birlikte rekabet edebilme kabiliyetini yitirmeye başladık. Bu da ülkenin içinde bulunduğu ekonomik krizin daha da derinleşeceğine işaret ediyor. Böylesi bir dönemde gerek dünya, gerekse Türkiye’de enerji verimliliğinin nereye gittiğini tartışıyor olmak, üretim alanı ve tüketiciler için önemli ışık tutacaktır" ifadelerini kullandı. (Kocaeli/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Sedef Adası’na dalmanın yasaklanmasına neden olan adam: Arif Ertik

SONRAKİ HABER

Aydın'da havalı tüfekle ateş açılan okulda 3 öğrenci yaralandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...