13 Ekim 2019 05:38

Nusaybin'e girişleri engellenen HDP heyeti: Halkla bir arada olmamızı istemiyorlar

HDP Meclis Başkanvekili Mithat Sancar, milletvekilleri Pero Dündar ve Ebru Günay’ın da aralarında bulunduğu heyet, sınır hattındaki yaşananlara ilişkin basın toplantısı düzenledi.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Çatışmaların yoğun yaşandığı sınır kenti Nusaybin’e girişleri engellenen HDP Meclis Başkanvekili Mithat Sancar, kente düşen havanların nereden geldiğine dair soru işaretlerinin olduğunu belirtti.

Mardin'in sınır hattındaki Nusaybin ilçesine girişleri dün "güvenlik" gerekçesiyle engellenen Halkların Demokratik Partisi (HDP) Meclis Başkanvekili Mithat Sancar, milletvekilleri Pero Dündar ve Ebru Günay’ın da aralarında bulunduğu heyet, sınır hattındaki yaşananlara ilişkin basın toplantısı düzenledi. Toplantı, HDP Mardin İl Örgütü binasında yapıldı.

Aynı zamanda Mardin Milletvekili olan HDP'li Sancar, dün yaşanan engellemeye tepki göstererek, “Halk ile bir arada olmamızı istemiyorlar. Demek ki bizden saklamak istedikleri bir şeyler var” dedi. Kente alınmalarının tehlikeli olduğunun kendilerine söylendiğini aktaran Sancar, “İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve beraberindeki kalabalık heyet incelemelerde bulundukları sırada içeride bulunmalarında sakınca yok. Neden bizin içeride olmamızda bir sakınca gördüler?​” diye sordu.

"HAVANLARIN NERDEN GELDİĞİNE DAİR SORU İŞARETLERİ VAR"

Hükümetin, partilerinin halka olan ilişkisini kesmek istediğine dikkat çeken Sancar, saldırıların ardından birçok yere havan mermisi düştüğünü hatırlatarak, "Bu havan mermilerinin nerden geldiği konusunda herkesin aklında çok ciddi soru işaretleri var. Devletin halkı koruması ve bu soru işaretlerini ortadan kaldırması gerekmektedir. Eğer sivil kayıpları yaşanıyorsa devletin nedenleri aydınlatması gerekmektedir. Ancak bu konu da hiçbir yönelim görülememektedir" dedi.

Mardin merkez, Nusaybin ve Kızıltepe’de kurulan "kriz masaları" ile kent sakinlerine destek verdiklerini kaydeden Sancar, "kriz masalarından" 12 kişinin hayatını kaybettiğini, 70'e yakın kişinin yaralandığını ve Nusaybin'in 3'te birinin boşaldığını öğrendiklerini paylaştı.

"Kriz masası" çalışmalarının hükümet temsilcilerini rahatsız ettiğini belirten Sancar, "Bu operasyonlar derin çatışma kaynakları yaratacaktır. Bu saldırılar hiçbir şekilde çözüm sağlamayacaktır. Savaş politikaları ile hiçbir iktidar varlığını devam ettiremez. Biz savaşa karşı barış tutumuzdan zerre taviz vermeyeceğiz. Halkımız ile beraber olmaya devam edeceğiz" diye konuştu. (Mardin/MA)

ÖNCEKİ HABER

Yazar/Yönetmen Soner Sert: Kürdün kendi gerçekliğiyle sinema yapması engelleniyor

SONRAKİ HABER

Okullardan TÜGVA protokolü gereği 'Medeniyet ve Değerler Kulübü' kurmaları istendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...