13 Ekim 2019 01:10
Son Güncellenme Tarihi: 13 Ekim 2019 12:09

Fırat’ın doğusuna operasyonda 5. gün: Resulayn'da çatışmalar sürüyor

TSK ve ÖSO’nun Suriye’de Fırat’ın doğusuna başlattığı operasyon 5. gününde sürüyor. Resulayn'da çatışmaların yoğunlaştığı bildirildi. Akçakale'ye atılan havan mermisi nedeniyle 1 kişi yaralandı.

Fotoğraf: Hüseyin Nasır/AA

Paylaş

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve içerisinde cihatçı grupların da yer aldığı ÖSO’nun Suriye’de Fırat’ın doğusuna gerçekleştirdiği operasyon 5. gününde top atışları ve çatışmalarla devam ediyor.

Milli Savunma Bakanlığının (MSB) kontrolü ele aldığını açıkladığı Resulayn'da (Serekaniye) uçakların kent merkezi ve çevresini bombalamaya başladığı, kentin sanayi bölgesinde yeniden şiddetli çatışmaların yaşandığı belirtildi. MSB, kentin kontrolünün sağlandığını; SDG ise akşam saatlerinde yaptığı açıklama ile kentin kontrolünün kendilerinde olduğunu açıklamıştı.

Harekat kapsamında Tel Abyad ilçe merkezinin kontrol altına alındığı açıklandı. ÖSO milislerinin ise Menbic ve Kamışlı ilçelerini bağlayan M4 karayoluna vardığı belirtildi.

Afrin'de ise şiddetli bir patlama yaşandığı belirtildi. Edinilen bilgiye göre patlama Mehmûdiyê Mahallesi’nde meydana geldi.

MSB, Tel Abyad ilçesinin Suluk beldesinde kontrol ele geçirildiğini duyurdu.

Milli Savunma Bakanlığının operasyonun bilançosuna ilişkin yaptığı açıklamada 480 SDG’linin hayatını kaybettiği ileri sürüldü. Ancak bu bilgiyi doğrulayan başka bir kaynak bulunmuyor.

AKÇAKALE'YE HAVAN MERMİSİ ATILDI: 1 YARALI

Urfa'nın Akçakakale ilçesinde bir binaya havan mermisi isabet etti. Saldırıda yaralanan bir kişi Suruç Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı. Evlerde de hasar meydana geldi.

Harekat başlangıcından bugüne kadar Türkiye'nin sınır kentlerine yönelik havan mermisi ve roketli saldırılarda 18 kişi hayatını kaybetti.

Mardin Nusaybin’de anne ile 2 çocuğu, Urfa Akçakale’de 1'i bebek 2 kişi ve Ceylanpınar’da 2 çocuk yaşamını yitirmişti. Nusaybin'de başka bir saldırıda 8 kişi hayatını kaybetmişti. Önceki gün Suruç’ta havan mermisinin patlaması nedeniyle 2 kişi hayatını kaybetmiş, 2 kişi yaralanmıştı. Dün yaralılardan birinin yaşamını yitirmesiyle, havan saldırısı sonucu ölenlerin sayısı 18'e yükseldi.

MERKEL, ERDOĞAN'A "OPERASYONU BİTİRİN" DEDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile telefon görüşmesi gerçekleştiren Merkel'in Erdoğan'dan "askeri operasyonları derhal sona erdirmesini" istediği belirtildi. Ayrıca yerel halkın büyük kesiminin sürgün edildiği ve bu durumun Türkiye'nin güvenlik çıkarlarından bağımsız olarak bölgeyi istikrarsızlaştırma ve terör örgütü IŞİD'in yeniden güçlenmesi tehlikesini ortaya çıkardığı belirtildi.

SINIR İLÇELERİNDE OKUL TATİLİ UZATILDI

Mardin'in Nusaybin ilçesinin tamamında, Artuklu ve Kızıltepe ilçelerinde ise sınıra yakın bölgelerdeki okullarda eğitime 3 gün daha ara verildi.

Urfa’nın Suriye sınırındaki Akçakale ve Ceylanpınar ilçelerindeki tüm okullar ile Suruç ve Birecik'teki bazı okullarda tatil süresi 3 gün daha uzatıldı. Daha önce de eğitime ara verilen bu ilçelerde pazartesi, salı ve çarşamba günleri de eğitim yapılmayacak.

Şırnak'a bağlı İdil, Cizre ve Silopi ilçelerinde bulunan ve sınıra yakın bölgelerdeki okullarda da 3 gün tatil ilan edildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Antalya ve Edirne’de kitap fuarı heyecanı: Nerede kitap varsa kültürün başkenti orası

SONRAKİ HABER

KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı: "Şimdi Barış Pınarı desek de akan su değil kandır''

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...