12 Ekim 2019 11:06

Urfa'da Suriye operasyonuyla ilgili açıklama: Kardeşlik kazanacak

Urfa’da, emekçiler ve insan hakları savunucuları “Savaş değil, kardeşlik kazanacak” başlıklı basın toplantısı düzenledi.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Urfa’da açıklama yapan emekçiler ve insan hakları savunucuları “Savaş değil, kardeşlik kazanacak” başlıklı basın toplantısında bir araya gelerek Kuzey-Doğu Suriye operasyonunun derhal sonlandırılması çağrısı yaptı. 

Kamu Emekçileri Konfederasyonu (KESK) Urfa Şubeler Platformu, İHD Urfa şubesi, Yaşamevi Kadın Dayanışma Derneği, Urfa Ekoloji meclisi, TMMOB MMO Urfa il temsilciliği Eğitim-Sen şube binasında “Savaş Değil, Kardeşlik Kazanacak” başlıklı basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda açıklamayı okuyan Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Eş Başkanı Eylem Salar, “Kuzey Doğu Suriye’ye yapılan askeri müdahale, her şeyden önce binlerce belki de on binlerce insanın yaşam hakkını ihlal edebilecektir. Başlatılan askeri operasyon sürecinde çok sayıda ölü ve yaralı haberi gelmeye başlamıştır. Bu müdahale, başta askeri operasyonun yapıldığı bölgedekiler olmak üzere Suriye halkları için yeni acılara ve yüzbinlerce sivilin yerinden edilmesine dolayısıyla da yeni bir insani krize neden olacaktır. Suriye’nin acil ihtiyacı olan barış ve huzurun tesis edilmesi çok daha da ileri zamanlara ertelenecektir.”

“KRİZ DAHA DA DERİNLEŞECEK”

Etkileri emekçiler ve yoksullar tarafından yoğun biçimde hissedilen ekonomik krizin daha da derinleşeceğine vurgu yapan Salar, “Siyasal iktidar savaşı fırsat ve gerekçe bilip, uzun zamandır fiili olarak sürdürmekte olduğu OHAL uygulamalarını daha da yoğunlaştırmaya ve kalıcılaştırmaya çalışacaktır. Başta düşünce ve ifade özgürlüğü, toplantı ve gösteri yapma özgürlükleri olmak üzere pek çok temel hak ve özgürlükler kısıtlanacak, böylelikle her fırsatta engellenen ve şiddetle bastırılan yurttaş eylemliliği imkânsız kılınarak siyasal ve sivil alan tümüyle bir kontrol/tedbir alanı haline getirilmeye çalışılacaktır” dedi.

Salar, tüm devlet yetkilileri ve muhalefet partilerine seslenerek savaşın derhal durdurulması çağrısında bulundu. (Urfa/MA)

ÖNCEKİ HABER

CHP’nin deprem komisyonu kurulması teklifi AKP’lilerin oylarıyla reddedildi

SONRAKİ HABER

Eğitim-Sen ve dayanışma akademilerinden alternatif akademik açılış

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...