12 Ekim 2019 08:07

Ankara Katliamı’nda yaşamını yitiren Ali Deniz Uzatmaz mezarı başında anıldı

Antep Emek Gençliği, 10 Ekim Ankara Katliamı’nda hayatını kaybeden Antep Emek Gençliği Yöneticisi Ali Deniz Uzatmaz’ı mezarı başında andı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Antep Emek Gençliği, 10 Ekim 2015’te, IŞİD tarafından gerçekleştirilen bombalı saldırı sonucu hayatını kaybeden Antep Emek Gençliği Yöneticisi Ali Deniz Uzatmaz’ı mezarı başında andı.

Anmaya Emek Partisi Genel başkanı Selma Gürkan, Ali Deniz Uzatmaz’ın babası Ogün Uzatmaz, arkadaşları ve Emek Gençliği katıldı.

“BASKI VE SİNDİRME POLİTİKALARI DEVAM EDİYOR”

Emek Gençliği adına konuşan Boran İpek “Bu dönemde tıpkı o dönemdeki gibi baskı ve sindirme politikaları devam etmektedir. Buna karşı bizler tıpkı Ali Denizlerden, Korkmaz Tediklerden gördüğümüz gibi umutsuzluğa kapılmadan,  yorulmadan, yılmadan, özgürlük, barış ve eşitlik talebimizi haykırmaya devam edeceğiz.” dedi.

“ALİ DENİZ’İN MÜCADELESİNDEN ÖĞRENECEĞİMİZ ÇOK ŞEY VAR”

Aynı zamanda Ali Deniz’in arkadaşı olan ve Emek Gençliği üyesi Deniz Kar ise şunları söyledi: “Ali Deniz 1 Mayıs’a kendi dershanesinde örgütlenme çalışması yaparak katılmıştı. Meslek lisesindeki arkadaşlarını da semtindeki arkadaşlarını da partisi ve mücadelesiyle tanıştıran bir arkadaşımızdı. Bizim onun bu yönünden öğreneceğimiz çok şey var.”  

“MÜCADELEYİ KARARLILIKLA SÜRDÜRECEĞİZ”

Emek Partisi Genel Başkanı Selma Gürkan yaptığı konuşmada, Ali Deniz’in ve onunla birlikte ölen 102 kişinin, savaş politikalarının kurbanı olduğunu söyledi. Katliamın davasında çıkan sonucun tatmin edici olmadığını belirttikten sonra “Katliamın gerçek sorumluları hesap verene kadar, peşini bırakmayacağız. Barış ve demokrasi mücadelesini karalılıkla sürdüreceğiz” diyerek sözlerini tamamladı. 

Anma etkinliği Ali Deniz’in mezarına bırakılan çiçeklerle son buldu. (Antep/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Avrupa'nın Gündemi: Avrupa’nın Kürtlere ihaneti

SONRAKİ HABER

Dr. Kerim Has, askeri operasyonu değerlendirdi: Bağımlılık artacak sorun derinleşecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...