12 Ekim 2019 06:48
Son Güncellenme Tarihi: 12 Ekim 2019 12:37

Operasyonda hayatını kaybeden askerler toprağa verildi

TSK’nin Suriye’de gerçekleştirdiği operasyon nedeniyle hayatını kaybeden 4 asker düzenlenen cenaze törenlerinin ardından toprağa verildi.

Fotoğraf: AA

Paylaş

TSK’nin Suriye’de Fırat’ın doğusunda gerçekleştirdiği operasyonlar nedeeniyle hayatını kaybeden TSK mensubu 4 asker, memleketlerinde düzenlenen cenaze törenlerinin ardından göz yaşları arasında toprağa verildi. Asker için düzenlenen cenaze törenlerine, devlet ve hükümet yetkilileri, millet vekilleri ve siyasi parti temsilcileri de katıldı.

Azez’deki TSK üssüne düzenlenen saldırıda hayatını kaybeden Piyade Uzman Çavuş Abdulhamit Bilgen'in cenazesi Bilecik'in Bozüyük ilçesinde toprağa verildi.

Oğlu Bilgen’in tabutuna sarılan anne Nezaat Bilgen, “Benim oğlum beni çok seviyordu. Benim oğlum sevdalı olmuştu. Oğlum, gitme” diyerek gözyaşı döktü.

Suriye’de SDG’lilerle çıkan çatışmada hayatını kaybeden Piyade Sözleşmeli Er Ahmet Topçu da Ankara'da toprağa verildi.

Topçu için Ahmet Hamdi Akseki Camisi'nde öğle namazının ardından cenaze töreni düzenlendi. Törende, şehidin babası Fevzi Topçu, annesi Gülsüme Topçu, kardeşi ile akrabaları taziyeleri kabul etti. Törenin ardından Topçu’nun cenazesi Cebeci Askeri Şehitliğinde toprağa verildi.

Yine Azez’deki saldırıda hayatını kaybeden Piyade Uzman Onbaşı Yunus Mermer ise Konya'da toprağa verildi. Cenazede Mermer'in babası Recep, annesi Necla ve kız kardeşi Fatma Zehra Mermer ile nişanlısı Buse Kocabaş burada tabuta sarılarak gözyaşı döktü.

Mermer'in cenazesi cenaze namazının ardından gözyaşları arasında toprağa verildi.

Operasyonda hayatını kaybeden İstihkam Uzman Çavuş Hacı Bebek’in cenazesi ise memleketi Kahramanmaraş'ta defnedildi.

Bebek’in babası Kemal, annesi Rabia, eşi Gülseren, kızı Ezgi Yağmur, oğlu Samet ve kardeşleri tören sırasında üzüntü yaşadı. Bebek’in kızı ve oğlu da babalarının fotoğrafları taşıdı.

Bebek’in cenazesi Kerpetenlik Mezarlığı'nda toprağa verildi. (AA)

ÖNCEKİ HABER

Liberaller ayılırken sosyal demokratlar bayılıyor

SONRAKİ HABER

Antep’te EMEP’in planladığı 10 Ekim paneli yasaklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...