12 Ekim 2019 01:34

2019 Nobel Barış Ödülü Etiyopya Başbakanı Abiy Ahmet Ali’ye verildi

2019 Nobel Barış Ödülü, Eritre ile barış anlaşması yapan Etiyopya Başbakanı Abiy Ahmet Ali’ye verildi. Ahmed’e dünyadan tebrik mesajları geldi.

Fotoğraf: AA

Paylaş

Nobel Barış Ödülü, bu yıl “Eritre ile sınır çatışmasını çözmede kararlı inisiyatifi, uluslararası iş birliği ve barışa ulaşılmasındaki çabaları” nedeniyle Etiyopya Başbakanı Abiy Ahmet Ali’ye verildi.

Norveç Nobel Komitesinden yapılan açıklamada, 2019 Nobel Barış Ödülü’nün Sahibi Abiy Ahmet Ali’nin, Eritre Devlet Başkanı Isaias Afewerki ile yakın iş birliği içinde Etiyopya ve Eritre arasında uzun süredir devam eden açmazı sona erdirmek için bir barış anlaşmasının ilkelerini hızlı biçimde şekillendirdiği, kararlı inisiyatifi, uluslararası iş birliğine ve barışa ulaşılmasındaki çabaları dolayısıyla bu ödüle layık görüldüğü bildirildi.

Açıklamada, Ali’nin çabalarının teşvik edilmesi gerektiğine inanıldığı, ödülün barış ve uzlaşı konusundaki önemli çalışmasında Etiyopya Başbakanı’nı güçlendirmesinin ümit edildiği ifade edildi.

Ali’nin Etiyopya’da da birçok vatandaşa daha parlak bir gelecek ve iyi bir hayat ümidi veren önemli reformlara imza attığı aktarılan açıklamada, başbakan olarak uzlaşıya, dayanışmaya ve sosyal adalete önayak olmaya çabaladığı belirtildi. (AA)

ÖNCEKİ HABER

Çeşme’de hastane var doktor yok

SONRAKİ HABER

Sur’da belediye eş başkanları gazete dağıttı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...