12 Ekim 2019 01:27

Çeşme’de hastane var doktor yok

Yaz aylarında nüfusu 1 milyonu aşan İzmir Çeşme’deki tek devlet hastanesinde pek çok branşta aylardır doktor olmaması vatandaşları mağdur ediyor.

Fotoğraf: Google Maps

Paylaş

Türkiye’nin turizm merkezlerinden olan ve yaz aylarında nüfusu 1 milyonu aşan Çeşme’nin tek devlet hastanesinde aylardır doktor olmaması vatandaşları mağdur ediyor. Çeşme Alper Çizgekanat Devlet Hastanesinde göz, nöroloji, dahiliye, kardiyoloji, göğüs hastalıkları, fizik tedavi, anestezi uzmanı ve kadın doğum bölümlerinde doktor olmaması nedeniyle 25 muhtar imza topladı.

Doktorsuz hastaneyi Meclis’e taşıyan CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. Çeşme’de trajikomik bir olay yaşandığını belirten Sertel, Bakan Koca’ya hastaneye ne zaman doktor atanacağını sordu.

‘TRAJİKOMİK OLAY’

Çeşme’de sadece bir tane devlet hastanesi olduğunu onda da doktor olmadığını belirten Sertel “Turizm sezonunda nüfusu bir milyonu aşan Çeşme’de sadece bir hastane olması bile eksiklikken o hastanede çok sayıda bölümde doktor bulunmaması tam anlamıyla trajikomik bir olay” değerlendirmesinde bulundu.  Sorunun derhal çözülmesini isteyen Sertel, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya seslenerek “Sağlıktan tasarruf olmaz. Binlerce doktor atama beklerken hastanelerin doktorsuz kalması içinize siniyor mu?​” diye sordu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

AVM inşaatında iş cinayeti: Yüksekten düşen işçi öldü

SONRAKİ HABER

2019 Nobel Barış Ödülü Etiyopya Başbakanı Abiy Ahmet Ali’ye verildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...