11 Ekim 2019 16:50

Arnavutluk'u 1-0 yenen Türkiye, EURO 2020 elemelerinde grup liderliğini sürdürdü

Türkiye A Milli Futbol Takımı, EURO 2020 eleme maçında Arnavutluk'u 90. dakikada Cenk Tosun'un attığı golle 1-0 yenerek grup liderliğini sürdürdü.

Fotoğraf: Elif Öztürk/AA

Paylaş

Türkiye A Milli Futbol Takımı, 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2020) Elemeleri H Grubu 7. maçında Arnavutluk'u 90. dakikada bulduğu golle 1-0 yenerek grup liderliğini sürdürdü ve EURO 2020'ye katılma yolunda büyük bir adım attı. 

Oynadığı 7 maçta 6 galibiyet, 1 yenilgi yaşayan ve 18 puan toplayan Türkiye, aynı puana sahip Fransa'nın önünde, gruptaki son 3 maç öncesinde zirvedeki yerini korudu. 

Grup karşılaşmalarının tamamlanmasına üç maç kala İzlanda 12 puan ile Türkiye'nin 6 puan gerisinde kalırken Arnavutluk ise 9 puanla dördüncü sırada yer aldı. 

Türkiye, bir sonraki maçını 14 Ekim Pazartesi günü deplasmanda Fransa ile oynayacak. 

MAÇ GERGİN BAŞLADI

Türkiye ile Arnavutluk'u karşı karşıya getiren mücadele gergin başladı. Karşılaşmanın ilk 12 dakikasında Rumen hakem Ovidiu Hategan 4 kez sarı kartına başvurdu. 

Bu kartların üçü Arnavut oyunculara çıkarken, bir kartı Merih Demiral gördü. Hategan, 4 kartından ikisini oyuncular arasındaki gerginlik, birini de itiraz sebebiyle gösterdi.

A Milli Takım'ın golü, 90. dakikada Cenk Tosun'dan geldi. (AA)

ÖNCEKİ HABER

Özgür Gündem İmtiyaz Sahibi Kemal Sancılı cezaevinden çıktı

SONRAKİ HABER

Ekvador'da eylemlerine devam eden yerliler: Polis şiddeti bitmeden diyalog olmaz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...