11 Ekim 2019 17:24

Yurt gazetesinde 6 editör gazeteden ayrılmak zorunda kaldıklarını açıkladı

Yurt gazetesi editörlerinden 6'sı maaşların eksik ve düzensiz yatması ve diğer çalışma koşulları nedeniyle gazeteden ayrıldıklarını duyurdu.

Yurt gazetesi logosu.

Paylaş

Yurt gazetesinde çalışan 6 editör; maaşların eksik ve düzensiz yatması, esnek/izinsiz çalışma, ücretsiz mesailer gibi nedenle gazeteden ayrılmak zorunda kaldıklarını açıkladı.

Yurt Gazetesi Editörü ve Emek Muhabiri Tolga Kaan Ateşli’nin sosyal medyada yayınladığı açıklamada, gazete editörlerinden ToIga Kaan Ateşli, Ökkeş Taşkın, Cengiz Karagöz, Neslişah Bozkurt, Umut Taştan ve Buse Çelebi’nin imzası yer aldı.

“11 Ekim 2019 tarihi itibariyle metnin sonunda imzaları bulunan Yurt Gazetesi emekçileri olarak işimizden ayrılmak zorunda kaldığımızı tüm ilerici basın camiasına ve basın emekçisi meslektaşlarımıza ilan ediyoruz” denilen açıklamada editörler, ayrılmalarının gerekçesi olarak, uzun zamandır yaşanan eksik maaş, esnek ye ücretsiz mesailer, izinsiz çalışma gibi nedenler sıraladı.

Editörler, bu koşulların çalışanları gündelik yaşamlarını planlayamayacak ve ihtiyaçlarını karşılayamayacak hale getirdiğini anlattı.

Açıklamaya göre 3 Ekim’de çalışanlar ve yönetim ekonomik sorunlar gündemiyle toplantı yapmış, 10 Ekim’de adım atılacağına dair sonuç çıkmıştı. Ancak herhangi bir adım atılmadığını belirten editörler gazeteden ayrılmak zorunda kaldıklarını duyurdu.

Açıklamanın sonunda şöyle denildi:

“Yazılarımızı, haberlerimizi, röportajlarımızı okuyan, takip eden okurlarımıza, halkımıza sözümüzdür: Gerçekleri anlatmaktan, halk için gazetecilik yapmaktan asla vazgeçmeyeceğiz. Niyetlerinden bağımsız; bu koşullar altında çalışmayı sürdüren arkadaşlarımıza da gazetecilik yaşamlarında başarılar diler, kendilerine bir kızgınlığımız olmadığını belirtmek isteriz. Son beklentimiz ve talebimiz ise alacaklı olduğumuz ücretlerin ve bizden önce çalışan ancak işten çıkarılan ya da ayrılmak zorunda kalan Yurt emekçisi arkadaşlarımızın alacaklarının ödenmesidir.”

(MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Dışişleri Bakanlığı ABD'nin yaptırım kararına karşı açıklama yaptı

SONRAKİ HABER

Özgür Gündem İmtiyaz Sahibi Kemal Sancılı cezaevinden çıktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...