11 Ekim 2019 13:10

Yalnız Efe belgeseli BİFED'de gösterildi

Yönetmenleri tarafından bir direniş güzellemesi olarak tanımlanan Yalnız Efe belgeseli, izleyicinin beğenisini kazandı.

Fotoğraf. Evrensel

Paylaş

Efemçukuru altın madenine karşı direnen keçi çobanı Ahmet Karaçam'ın yaşamını ve direnişini anlatan Yalnız Efe belgeseli, Bozcaada Uluslararası Ekolojik Belgesel Film Festivalinde (BİFED) gösterildi. Kalabalık bir izleyici topluluğu tarafından izlenen belgesel, izleyicilerin beğenisini kazandı.

Yönetmenliğini Evrensel gazetesinin İzmir Temsilcisi Özer Akdemir ve Gazeteci Sevgi Halime Özçelik'in yaptığı 2019 yılı yapımı Yalnız Efe belgeseli, BİFED kapsamında Salhane'de gösterildi. Yoğun bir izleyici kitlesi tarafından seyredilen belgesel beğeni ve alkış aldı. Gösterimin ardından yapılan soru yanıt kısmında yönetmenlere, madenin bölgede yol açtığı çevre ve sağlık sorunları, Yalnız Efe ile İzmirlinin dayanışma içinde olup olmadığı gibi sorular yöneltildi.

BİR DİRENİŞ GÜZELLEMESİ

Madenin bölgede yeraltı ve yerüstü suları kirlettiğinin bilirkişi raporları ile tespit edildiğini aktaran yönetmenler, bune karşın hukuki süreçlerin tıkanması ve yerel güçlü bir ekoloji mücadelesinin yaratılamaması nedeniyle madenin 6 yılı aşkın bir zamandır üretimine devam ettini aktardılar. Ahmet Karaçam'ın madenin astronomik tekliflerini reddederek direnmesinin önemine dikkat çeken yönetmenler, "Bir kişinin direnişinin bile yaşamı  savunma mücadelesinde ne kadar önemli olduğunun canlı tanığıdır Yalnız Efe'nin öyküsü. Yalnız Efe tam bu nedenle bir direniş güzellemesidir" dedi. (Bozcaada/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Erdoğan'dan operasyon açıklaması: Artık geri adım atmayacağız

SONRAKİ HABER

Basın örgütlerinden RTÜK'e tepki: Savaş gerçeğinin üstü örtülmek isteniyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...