11 Ekim 2019 12:03

İstanbullular: Savaşla birlikte kriz derinleşecek

Türkiye’nin Suriye’ye dönük operasyonu değerlendiren İstanbullu yurttaşlar savaşla krizin daha da derinleşeceğini belirterek barış çağrısı yaptı.

Fotoğraf: AA

Paylaş

Türkiye’nin Fırat'ın doğusuna yönelik operasyonuna tepki gösteren İstanbullular, barış için adım atılması çağrısı yaptı.

MA'ya konuşan Bayram Yaşar, insan yaşamının kutsal ve dokunulmaz olduğunu belirterek “Birileri bu ‘terördür’ dedi diye bu ‘terör’ olmaz. Bütün dünya buna ‘terör’ değildir diyorsa bir tek sen buna ‘terördür’ diyorsan demek ki bunda bir sorun vardır. Güneydoğu'da olan halkın diğer tarafta akrabaları var” diye belirtti.

"SAVAŞ DURSUN"

"Barış istiyoruz” diyen Emine Özdoğan, "Burada yıllardır Kürtlerle hiçbir sorun yaşamadan birlikteyiz. Şimdi neden aramızdaki sorunsuzluğu bozuyorlar. Kürtler size kötü bir şey yapmadı. Herkes kendi evinde kendi işinde. Yeter artık bu savaş dursun” dedi.

Savaşın bir halk sağlığı sorunu olduğunu belirten Dr. Cemal Çelebi, "Ben iyi ki oradayız diyemeyeceğim. Gördüğüm kadarıyla uluslararası, diplomatik arenada bir oyun dönüyor. İnşallah Türkler ve Kürtler bu oyundan zararla çıkmayacaktır. Bu savaşın sonlandırılması gerekiyor" dedi. 

"SAVAŞLA KRİZ DAHA DA DERİNLEŞECEK"

Hasan Fırat isimli yurttaş "Türkiye’nin başka sorunları var ve bu sorunları unutuldu. Deprem sorunu unutulurken, deprem için kuruş para harcanmadı. Simit olmuş 2 TL ama konuşan yok. Bu savaşla kriz daha da derinleşecek" diye konuştu. Fırat, “Olan yine yoksul kesimlere olacak" diyen Fırat, "Bu savaşın bir an önce durdurulması gerekiyor" diye belirtti. 

"CANI YANACAK OLAN YİNE ÇOCUKLAR VE ANNELER OLACAK"

Ahmet Uzal, "Giden bizim askerimiz, orada savaştıkları bizim akrabalarımız. Suriye’deki iç karışıklığa biz de katılmış olacağız. Canı yanacak olan yine çocuklar ve anneler olacak. Ülkemiz için canımız feda olsun ama başka ülkeler için değil. Orada işimiz olduğunu düşünmüyorum" ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Askeri Darbelerin Asker Muhalifleri Derneği: "Halkın savaşa değil, aşa ihtiyacı"

SONRAKİ HABER

Erdoğan'dan operasyon açıklaması: Artık geri adım atmayacağız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...