11 Ekim 2019 11:59

Askeri Darbelerin Asker Muhalifleri Derneği: "Halkın savaşa değil, aşa ihtiyacı"

Adam-Der, Suriye operasyonu ile ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, "Bu milletin komşularıyla çatışmaya değil, barış ve kardeşliğe, ekmek ve işe ihtiyacı var" denildi.

Fotoğraf: AA

Paylaş

Darbe dönemlerinde ordundan atılan askerlerin kurduğu Askeri Darbelerin Asker Muhalifleri Derneği (Adam-Der), Suriye operasyonu ile ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, "Darbelerin her türlü zulmünü yaşamış, savaşın nasıl bir felaket olduğunu bilen eski askerler olarak, halkımızın demokrasi beklentisini savaşla boğmak isteyenlere karşı demokrasi güçleri ile birlikte 'Savaşa Hayır' demeye devam edeceğiz" denildi.

Yazılı olarak yapılan açıklamada, "Komşu ülke topraklarında teröristleri etkisiz hala getireceğiz denilerek başlatılan bu harekatın, Türkiye’yi büyük felaketlere sürükleyebileceği, bölgenin demografik yapısını bozarak iç çatışmaları körükleyeceği ve Suriye’nin toprak bütünlüğüne zarar verebileceği yönünde açıklamalar yapılıyor." ifadesi kullanıldı.

"HESAP VERMİYOR, MACERAYA SÜRÜKLÜYORLAR"

Yıllar önce Suriye konusunda başlatılan yanlışların faturasının Türkiye tarafından maddi manevi birçok yönüyle yaşandığı belirtilen açıklamada, bu yanlışların sorumlularının hesap vermesi gerekirken, ülkenin yeni can kayıplarına, maddi zararlara ve daha geniş bölgesel sorunlara yol açabilecek bir maceraya sürüklendiği ifade edildi.

Kendi ülkeleri tarafından bile kabul edilmeyen IŞİD'liler ile Türkiye'nin ne yapacağı sorulan açıklamada, operasyonun hedefinde Suriye Demokratik Güçlerinin olması konusunda ise "Kürt sorununu, terör sorunu olarak adlandıranların, bu sorunu 40 yılda yurt içinde silahla çözemedikten sonra şimdi yurt dışında operasyonla çözmeye kalkışmaları, bir zafiyetin göstergesinden başka nedir? Bu sorunun vebali tüm cumhuriyet hükümetlerinin omuzlarındadır ama en çok da 17 yıllık AKP iktidarına aittir" denildi.

"HALKIN AŞA İHTİYACI VAR"

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Bu milletin komşularıyla çatışmaya değil, barış ve kardeşliğe, ekmek ve işe ihtiyacı var. İş ve aş isteyenleri, bir merminin kaça mal olduğunu biliyor musun, diye azarlayanların, bu harekâtın, kaç cana, ne kadar işsizliğe ve yoksulluğa mal olacağını hesap etmedikleri ortadadır. Türkiye’nin, sınır güvenliği için Suriye Devleti ile doğrudan açık diplomatik ilişkilere girmeye, içte barış ve huzur için ise tüm yurttaşları eşit ve özgür bireyler olarak kucaklayacak demokratik bir iktidar seçeneğine ihtiyacı var. Darbelerin her türlü zulmünü yaşamış, savaşın nasıl bir felaket olduğunu bilen eski askerler olarak, halkımızın demokrasi beklentisini savaşla boğmak isteyenlere karşı demokrasi güçleri ile birlikte 'Savaşa Hayır' demeye devam edeceğiz." (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Barış Akademisyenlerinden operasyona karşı barış çağrıları geliyor

SONRAKİ HABER

İstanbullular: Savaşla birlikte kriz derinleşecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...