11 Ekim 2019 07:56

EMEP İzmir İl Başkanı Uyar: Türkiye halklarının çıkarına olan bir operasyon değil

Emek Partisi İzmir İl Başkanı Emine Uyar, Suriye’nin kuzeyine yönelik operasyona “Türkiye halklarının çıkarına olan bir operasyon değil” diyerek tepki gösterdi.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Türkiye'nin Fırat'ın doğusuna yönelik sürdürdüğü operasyona dönük bir tepki de Emek Partisi (EMEP) İzmir İl Başkanı Emine Uyar’dan geldi.  Savaşın her şeyden önce ölüm getirdiğini ve hiç kimseye bir kazanım sağlamayacağını söyleyen Uyar, “Geride çocukları ölmüş, gözü yaşlı anneler, ailelerini kaybetmiş çocuklar, sevdiklerini kaybetmiş milyonlarca insan bırakan savaşlar, bir yıkımdır” dedi.

"BİRLİKTE DURMALIYIZ, HALKLARIN ÇIKARI BURADADIR"

Suriye'ye yönelik operasyonun Türkiye halklarının istediği, çıkarına olan bir operasyon olmadığını vurgulayan Uyar, “AKP’nin artık güç kaybettiğinin en somut göstergesi 31 Mart seçimlerinin sonuçları oldu. Bu güç kaybından doğan krizlerin üzerini örtmek için böyle bir operasyona girdi ve buradan bir kurtuluş umudu arıyor kendisine. Türkiye’ye demokrasinin gelmesi, savaşların bitmesi için 31 Mart olduğu gibi en geniş kesimlerin bu taleplerle bir araya gelmesi gerekiyor. Asgari müşterek bir zeminde buluşmamız gerekiyor. Bunu sağlamadıkça işimiz zor, hükümet de bunu biliyor ve bölmek için birçok manevra yapıyor. Birlikte durmalıyız, halkların çıkarı buradadır” dedi.

"BARIŞI ENGELLEYEMEZLER"

Uyar, savaş politikalarına karşı barışı savunanların maruz kaldığı yasak ve baskıları da eleştirdi. Eylem ve basın açıklamalarının engellediğini belirten Uyar, “Barış demek, yaşam demek. İşte bu yüzden barış dememizi engelleyemezler” diye konuştu.

Savaşın can kayıplarının yanı sıra ekonomik sorunlara neden olduğunu söyleyen Uyar, şunları ekledi: “Devletin ‘güvenlik kaygısı’ gerekçesiyle operasyon yapmak istediğini söylemesi halkta bir yanılsamaya neden oluyor ve bölünme de buradan başlıyor. Güvenlik savaşla sağlanamaz. Güvenliğimizi asıl sağlayacak olan barıştır. Barışı sağlayabiliyorsak, o zaman güvendeyiz demektir.”

ABD, Rusya ve diğer bütün güçlerin Suriye’den elini çekmesi gerektiğini belirten Uyar, Suriye halklarının kaderlerini ancak kendilerinin tayin edebileceğini kaydetti. (İzmir/MA)

 

ÖNCEKİ HABER

Antep'te saya işçileri zam talebiyle iş bıraktı

SONRAKİ HABER

JMO İzmir Başkanı Sinancan Öziçer: Deprem olmazsa dünyadaki yaşam biter

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...