11 Ekim 2019 07:15

BES: Ülkenin temel sorunu yoksullaşan milyonlardır

BES Genel Başkanı Serpil Akpınar, Suriye'ye yönelik operasyonu kınadığını ifade ederek "Ülkemizin temel sorunu rekorlar kıran işsizliktir, yağmur gibi yağan zamlardır, yoksullaşan milyonlardır" dedi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Büro Emekçileri Sendikası (BES) Genel Başkanı Serpil Akpınar, merkez temsilciler kurulu toplantısının ardından yapılan açıklamada, Suriye operasyonuna tepki gösterdi. Akpınar, "Ülkemizin temel sorunu rekorlar kıran işsizliktir, yağmur gibi yağan zamlardır, yoksullaşan milyonlardır" dedi.

BES, merkez temsilciler kurulu toplantısında Suriye'de Fırat'ın kuzeyine ve doğusuna yönelik askeri operasyonu kınadı. Basın toplantısında konuşan BES Genel Başkanı Serpil Akpınar, Türkiye'nin ihtiyacının adalet, demokrasi ve barış olduğunu ifade etti.

Akpınar, "Dört yıl önce 10 Ekim 2015'te Emek, Barış, Demokrasi mitinginde yaşanan ve 103 insanımızı yitirdiğimiz katliam bu ağır bedellerden sadece biridir. Emperyalist güçlerin kapışma alanı haline gelen bir bataklıkta, onların sattığı ve satacağı silahlarla hepimizin geleceğini tehdit edebilecek tehlikeli vaatlerde bulunarak, üstelik başka bir ülkenin toprağında askeri bir operasyona girişmenin kimin ihtiyacına yanıt verdiği büyük bir soru işaretidir. Ülkemizin temel sorunu rekorlar kıran işsizliktir, yağmur gibi yağan zamlardır, yoksullaşan milyonlardır" diye konuştu.

"GÖZ GÖRE GÖRE SUSMA ZAMANI DEĞİL"

Bu ülkede yaşayanlara, sorumluluklarının gereği olarak tarihe not düşmenin boyunlarının borcu olduğunu ifade eden Akpınar, "Böylesi bir askeri maceranın hiçbir sorunu çözmeyeceğini, aksine ülkemizin temel sorunlarını derinleştireceğini görenler için göz göre göre susma zamanı değildir" dedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Buca Belediyesinde ücretlerini alamayan işçiler oturma eylemi yaptı

SONRAKİ HABER

Kız kardeşlerini istismar eden ağabey serbest; ağabey ve çocuklar aynı evde yaşıyor!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...