11 Ekim 2019 04:24

AB’den Erdoğan’a: Sığınmacıların şantaj için kullanılmasını kabul etmeyeceğiz

AB Konseyi Başkanı Donald Tusk, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın “Kapıları açarız, 3.6 milyon mülteciyi size yollarız” açıklamasına yanıt verdi.

Paylaş

AB Konseyi Başkanı Donald Tusk, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın “Harekatı işgal olarak nitelemeye çalışırsanız, kapıları açarız, 3.6 milyon mülteciyi size yollarız” açıklamasına yanıt verdi.

Twitter'dan paylaşımlarda bulunan AB Konseyi Başkanı Donald Tusk, “Türkiye, eylemlerinin bir başka insani felakete yol açması ihtimalinin temel endişemiz olduğunu anlamalı. Sığınmacıların silah haline getirilmesini ve bize karşı şantaj yapmak için kullanılmasını da hiçbir zaman kabul etmeyeceğiz. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dünkü tehditleri tümüyle uygunsuzdu” dedi.

Yunanistan'ı ziyaretinin ardından bugün Güney Kıbrıs'a geçen ve Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiades tarafından kabul edilen Tusk, Kıbrıs'taki sondaj gerilimiyle ilgili de “Avrupa Birliği, Türkiye'nin Kıbrıs açıklarındaki yeni yasadışı sondaj faaliyetleri karşısında hep birlikte Kıbrıs'ın arkasında” dedi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Uçan Süpürge Vakfı ve Ankara Büyükşehir Belediyesi ‘Kız Çocukları Şenliği’ düzenliyor

SONRAKİ HABER

Putin: IŞİD'liler kaçarsa Türkiye kontrol altına alabilir mi, emin değilim

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...