10 Ekim 2019 11:17

Gazete dağıtımcılarına destek olma çağrısı

Sur Belediyesi Eş Başkanları Filiz Buluttekin ve Cemal Özdemir, 11 Ekim Dünya Gazete Dağıtıcıları Günü dolayısıyla açıklama yaptı.

Sur Belediyesi Eş Başkanları ve Cemal Özdemir ve Filiz Buluttekin | Fotoğraf: Basın Bülteni

Paylaş

Sur Belediyesi Eş Başkanları Filiz Buluttekin ve Cemal Özdemir, 11 Ekim Dünya Gazete Dağıtıcıları Günü dolayısıyla yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, gazete dağıtımcılarının 90’lı yıllardan bu yana büyük bir emek ile çalıştıkları vurgulanarak destek olunması çağrısı yapıldı.

Gazete dağıtımcılarının zor şartlarda çalıştığı ifade edilen açıklamada, "90’lı yıllarda özellikle bölgede gazete dağıtanlara yönelik yoğun saldırılar gerçekleşti. O saldırılarda birçok dağıtımcı yaşamını yitirdi onlarcası da yaralandı. O dönemlerde halk karanlıkta bırakılmak istenilse de o emekçi dağıtımcılar tüm zor koşullara rağmen halkın bilgi hakkını gözeterek her yere ulaşmaya çalıştılar" denildi.

Günümüzde iletişimin yangılaşmasına rağmen halen gazetelerin eski değerinde olduğu belirtilen açıklamada, "Emekçi dağıtımcılar tüm zorlukları aşarak bize okumamız ve aydınlanmamız için gazetelerimizi ulaştırmaktadır. Bizim de bunları düşünerek bakmamız ve destek olmamız gerekir" denildi. (Diyarbakır/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Barolardan Suriye'ye yönelik operasyonun durdurulması çağrısı

SONRAKİ HABER

Kadıköy'de 10 Ekim anmasına polis müdahalesinde gözaltına alınanlar serbest bırakıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...