10 Ekim 2019 14:07

İÜ Moleküler Biyoloji ve Genetik öğrencilerinin eylemi kazanımla sonuçlandı

5 yıldır tamamlanmasını bekledikleri binanın Diş Hekimliği Fakültesine verilmesine tepki gösteren öğrencilerin yaklaşık bir hafta süren eylemi kazanımla sonuçlandı.

Fotoğraf: Eylem Nazlıer/Evrensel

Paylaş

İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Genetik ile Biyoloji bölümlerinde eğitim gören öğrencilerin 5 yıldır tamamlanmasını bekledikleri binanın Diş Hekimliği Fakültesine verilmesine tepki göstererek fakülte bahçesinde başlattıkları oturma eylemi, yaklaşık bir hafta sonunda kazanımla sonuçlandı.

Öğrencilerin ders görmeye mecbur bırakıldıkları Sosyal Bilimler Fakültesi binasının uygun olmadığını kabul eden yönetim, bölümün 3 ay sonra tamamlanacak yeni binaya taşınacağını duyurdu. Bina tamamlanana kadar Sosyal Bilimler Fakültesindeki derslerin başka binalarda yapılacağı aktarıldı. Öte yandan Çapa'da Diş Hekimliği Fakültesi için yeni bina yapımına başlandığı ve iki fakültenin bu inşaat tamamlanana kadar yeni binayı paylaşacağı ifade edildi.

Oturma eylemi yapan öğrenciler, depremden hasar gören binalarında eğitime devam etmek istemediklerini ifade ederek, 5 yıldır tamamlanmasını bekledikleri yeni binalarına kavuşmayı talep ediyordu. Öğrencilerin talepleri büyük oranda karşılanmış oldu.

"-2. KATTA CAMSIZ AMFİLERDE DERSE GİRİYORUZ"

Bir öğrenci yaşadıkları mağduriyeti şöyle aktarıyordu:

"Biyoloji ile Moleküler Biyoloji ve Genetik öğrencileri olarak sesimizi duyurabilmek için bir eylem yaptık. Bir mağduriyeti sonlandırmak için başka mağduriyetlerin yaratılmasını istemiyoruz. Diş Hekimliğinin hasarlı binalarda eğitim görmesini hiç istemeyiz fakat yeni binadan tamamen mahrum bırakılmak istemiyoruz. Çünkü bizler de deprem nedeniyle boşaltılan, geçen depremde ciddi hasar alan, şu an yıkık dökük olan bir binada eğitim görüyoruz. Aynı zamanda bu durum karşılaştığımız ilk sorun veya tek derdimiz değil. 5 yıldır zor koşullarda eğitimimize devam etmeye çalışıyoruz. Amfi yetersizliğinden dolayı derslerimiz çakışabiliyor. İstediğimiz seçmeli dersleri alamıyoruz. Bir grup arkadaşımızın mezuniyetleri sırf bu yüzden bir dönem uzayacak. Bir ders yüzünden mezun olamayacak, işe veya yüksek lisansa başvuramayacaklar. Başarısız oldukları için değil, fiziki yetersizlik olduğu için. Yine amfi yetersizliğinden günde 3-4 sınava giren arkadaşlarımız var. Yüksek lisans ve doktora öğrencileri için tahsis edilecek bir sınıf yok. Her geçen yıl bu zorluklar daha da arttı. Şimdi ise okulun içinde bir inşaat var. Binanın temelleri açıkta. Her yer moloz yığını. Ayağımız demirlere takılıp düşebiliyoruz. İnşaat sesinden derse odaklanamıyoruz. Bunun yanı sıra botanik binasının tek kusuru depreme dayanıksız olması da değil. Geçen yıl ilk hafta elektrik bağlantısı olmadığından derslerimizi işleyememiştik. Bazı sınıfların ısıtması olmadığı için soğuk havalarda üşüyerek dinledik derslerimizi. Eksi 2. katta bulunan camsız amfilerde dersler var. Çok yağmur yağdığında su bastığı için yine eğitime ara verdiğimiz zamanlar var. Bunların hepsine sustuk, sabrettik, giderilmesi için şikayet dilekçeleri ile yetindik, çünkü kalıcı olmadığını biliyorduk. Bu yüzden şu an sesimizi duyurmaya çalışıyoruz. Biz de mağduruz, yeni binada depreme dayanıklı, geniş amfilerde güvenle ders görmeyi istiyoruz.”

ÖNCEKİ HABER

Suriye operasyonunun 2. gününde dolar 5,89 seviyesine yükseldi

SONRAKİ HABER

Yürüyüşleri engellenen Somalı maden işçilerine destek ziyareti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...