09 Ekim 2019 13:31

İzmit Belediyesinde çalışan muhtarın işe gelmeden maaş aldığı ortaya çıktı

İzmit Belediyesinde çalışan ve belediyedeki işine gitmediği halde 4 bin TL'ye yakın belediyeden, 2 bin TL'ye yakın da muhtarlıktan maaş alan Tavşantepe Mahalle Muhtarı İbrahim Efe disipline verildi.

Tavşantepe Mahalle Muhtarı İbrahim Efe (sağda) & İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet (solda) | Fotoğraf, İbrahim Efe'nin Facebook hesabından alınmıştır

Paylaş

İzmit Belediyesinde çalışan Tavşantepe Mahalle Muhtarı İbrahim Efe, mesai saatleri içerisinde belediyeye gelmediği için disiplin kuruluna sevk edildi. Aylık 4 bin liranın üzerinde belediyeden, 2 bin liraya yakın da muhtarlık görevinden maaş alan İbrahim Efe, savunma vermedi. İzmit Belediyesi tarafından Efe’nin iş akdinin feshedilmesi bekleniyor.

İlk olarak 2000 yılında Bekirpaşa Belediyesinde işe giren İbrahim Efe, daha sonrasında İzmit Belediyesinde çalışmaya devam etti. Belediyenin kadrolu işçisi olan Efe, iki dönemdir Tavşantepe Mahallesi'nin de muhtarı. İşe gitmeden maaş aldığı, muhtarlık ve dernek işleriyle uğraştığı ileri sürülen Efe’nin belediyede giriş çıkış saatlerinde kart basmadığı ortaya çıktı. İzmit Belediyesinin incelemesi sonrasında Efe disipline verildi. Önceki gün toplanan Disiplin Kurulundan karar çıkmadı. 2 belediye temsilcisi Efe’nin iş akdinin feshedilmesini isterken 2 Hizmet-İş Sendikası temsilcisi ise bunu kabul etmedi.

Disiplin Kurulunda savunma yapmayan İbrahim Efe ile ilgili son kararı İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet verecek. 6 gün içerisinde karar verecek olan Hürriyet’in, Efe’nin iş akdini feshetmesi bekleniyor. (Kocaeli/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Devlet okullarında ayrımcılık büyüyor

SONRAKİ HABER

Balıkesir'de elektrik akımına kapılan 2 işçi yaralandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...