09 Ekim 2019 10:12

Anadolu Üniversitesinde 2 akademisyenin görevden alınmasına barolardan tepki

30 barodan Anadolu Üniversitesi Hukuk Fakültesinde iki akademisyenin görevlerine son verilmesine tepki: Adı hukuk fakültesi olan bir kurumda yaşanması endişe verici.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Aralarında İstanbul, Ankara, İzmir’inde bulunduğu 30 barodan Anadolu Üniversitesi Hukuk Fakültesinde iki akademisyenin habersiz soruşturmayla görevlerine son verildiği olaya ortak tepki: Bu olayın adı hukuk fakültesi olan bir kurumda yaşanması son derece üzücü ve endişe vericidir.

Aralarında İstanbul, Ankara, İzmir’inde bulunduğu 30 baro tarafından ortak yapılan açıklamada, öğretim elemanları Anadolu Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim elemanları Melike Belkıs Aydın ve Barış Işık’ın haklarında yürütülen soruşturmadan haberleri dahi olmadan ve hiçbir tebligat almadan üniversite ile ilişiklerinin kesildiğine dikkat çekildi. Açıklamada, “Bu olayın adı hukuk fakültesi olan bir kurumda yaşanması son derece üzücü ve endişe vericidir” denilerek, akademisyenlerin görevlerine iade edilmesi istendi. 

“AKADEMİSYENLER GÖREVLERİNE İADE EDİLMELİ”

Üniversitelerde bir süredir liyakatsız atamalar yapıldığına dikkat çekilen açıklamada şöyle denildi: Fakülteye kısa bir süre önce başka üniversitelerden gelen ve şubat ayında göreve başlayan idarecilerin atama biçimi, hukuken son derece sorunludur. Fakültede bu aşamadan sonra sorunlar giderek artmaya başlamış, dekan vekili tüm bölüm başkanlıklarını ve üç anabilim dalı başkanlığını kendi uhdesinde toplamıştır. Gelinen aşamada, hukuki bir dayanağı bulunmaksızın, iki akademisyenin fakülteden ilişiklerinin kesilmesine varan bir süreç söz konusudur. Hatta durum öylesine vahimdir ki, fakültedeki Hukuk Felsefesi ve Sosyolojisi Anabilim Dalındaki tek akademisyen olan Dr. Melike Belkıs Aydın yerine, Hukuk Felsefesi derslerini vermek üzere Osmangazi Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Yıldırım görevlendirilmiştir.” (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Siyasi partilerden Fırat'ın doğusuna operasyon açıklamaları

SONRAKİ HABER

Almanya'da yaşam alanı savucunularının iklim eylemi 3. gününde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...