09 Ekim 2019 09:01

Menemen Belediyesi Emiralem Engelsiz Yaşam Merkezi açıldı

Menemen Belediyesi tarafından, Emiralem Engelsiz Yaşam Merkezi ve Engelsiz Çilek Kafe’nin açılışı gerçekleştirildi.

Fotorğaf: Menemen Belediyesi

Paylaş

Menemen Belediyesi tarafından, engelli vatandaşlar için, eşitsizliğin sona ereceği bir yaşam alanı kurma amacıyla hayata geçirilen Emiralem Engelsiz Yaşam Merkezi ve Engelsiz Çilek Kafe’nin açılışı gerçekleştirildi.

Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy ve Eşi Dilek Aksoy, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in eşi Neptün Soyer ve çok sayıda engelli vatandaşın katılımı ile gerçekleştirilen törende İzmir Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Sessiz Korosu işaret diliyle hazırladıkları gösteriyi sundu.

Otuz ilçenin belediye başkanlarının eşleri olarak törene katılım gösterdiklerini ifade eden Neptün Soyer “Bizler sorumluluklarımızla İzmir’de fark yaratmak amacıyla engelsiz yaşam üzerine çalışmaya başladık. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bünyesinde kurulan Engelsiz İzmir Komisyonu ile de birlikte çalışmaya başladık. Yine kentlerin yaşanabilir ve eşit bir yaşam sunduğuna dair sahip olacağı Kırmızı Bayrak’ın belirlendiği Kırmızı Bayrak Komisyonu da aramızda. İlk Kırmızı Bayrağı Menemen’e getirdiğimiz için çok mutluyuz. Burası eşit bir arada yaşanacak bir yaşam merkezi. Demokrasinin gereği olarak toplumda eşit haklara ve fırsatlara sahip, kendine yeten yurttaşlar olarak yaşamak istiyoruz. Sosyal hayatın her alanında, sanatta, siyasette, bilimde engellerin kaldırılmasını istiyoruz. Eşit olmak istiyoruz” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Törende konuşma yapan Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy “yaşanabilir kentleri inşa etmek için çıktığımız yola devam ediyoruz. Herkes için yaşanabilir bir kent yaratmanın temel noktası yok saymanın, ötekileştirmenin olmadığı, eşit bir şekilde hizmet verilen anlayışın yerleştirilmesidir. Bundan dolayı göreve geldiğimizden bu yana kadın dayanışma merkezini, kreşleri açtık. Bugün ise Emiralem’de kurduğumuz bu yaşam merkeziyle birlikte bir engelli vatandaşlarımızın kentlerde yaşadıkları zorlukları ortadan kaldırmak ve eşit yurttaşlık ilkemizi hayata geçirmek için ilk adımı attık. Engelli arkadaşlarımızın sosyalleşmesinin, toplum içerisinde var olmasının ve örgütlenmesinin önündeki engelleri kaldırmak en büyük amacımızdı” dedi.

Açılışın ardından konuklar Engelsiz Yaşam Merkezini ve Engelsiz Çilek Kafeyi gezdi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

CHP Antep Vekili İrfan Kaplan Mecliste sordu: Millete bahçe mi, yandaşa peşkeş mi?

SONRAKİ HABER

Fazıl Say, Kaz Dağları Marşı ile İstanbul’u selamladı!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa