09 Ekim 2019 08:58

CHP'li Sümer'den THY'ye: Gazetelerle uğraşmak yerine rötar yapan uçaklarla ilgilen

CHP Milletvekili Orhan Sümer, Cumhuriyet, Sözcü, BirGün ve Evrensel gazetelerine ambargo uygulayan THY yönetimine seslendi: "Gazetelerle uğraşmak yerine rötar yapan uçaklarla ilgilen"

Orhan Sümer | Fotoğraf: CHP Basın

Paylaş

CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer, Cumhuriyet, Sözcü, BirGün ve Evrensel gazetelerini uçaklara almayan Türk Hava Yolları (THY) yönetimine seslendi. Sümer, "İçme suyuyla, gazetelerle uğraşmak yerine rötar yapan uçaklarla, iptal edilen uçuşlarla ilgilen." dedi.

Muhalif basının THY uçaklarına alınmaması TBMM’de de gündem oldu. Genel Kurul’da konuşan CHP’li Sümer, AKP iktidarının ülkeye ve topluma verdiği en büyük zararlardan birinin de ticari işletmeleri politikleştirmesi ve "senin, benim diye ayırması" olduğunu ifade etti.

Sümer, "THY hadi içme suyunu değiştirmesini ticari bir tasarruf olarak açıklayabilir ama muhalif gazetelerin uçaklarına alınmamasını hangi gerekçeyle açıklayacak?​” diye sordu ve şöyle devam etti: “Cumhuriyet, Sözcü, Birgün, Evrensel gibi günlük yayınlanan ve ülke genelinde dağıtımı yapılan gazetelerin THY uçaklarına alınmaması açıkça partizanlıktır, haber alma hakkının ihlalidir. Bu gazetelerin okurlarına THY tarafından yapılan bir saygısızlıktır.

TYH yönetimini içme suyuyla, gazetelerle uğraşmak yerine rötar yapan uçaklarla, iptal edilen uçuşlarla ilgilenmeye davet ediyorum.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

CHP'li Muharrem Erkek: Eren Erdem için özgürlük istiyoruz

SONRAKİ HABER

CHP Antep Vekili İrfan Kaplan Mecliste sordu: Millete bahçe mi, yandaşa peşkeş mi?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...