09 Ekim 2019 02:56

SDG, Rusya'nın Şam'la diyalog çağrısından memnun

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'un Şam ve Kürt temsilcileri arasında diyaloğa hazır olduklarını açıklamasının ardından Suriye'deki Kürt yönetimi bu çağrıyı memnuniyetle karşıladıklarını duyurdu.

Fotoğraf: AA

Paylaş

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un Türkiye’nin Suriye’ye yönelik "Barış Pınarı Harekatı"na ilişkin, Şam ve Kürt temsilcileri arasında diyaloğa hazır olduklarını ve sorunun diyalog yoluyla çözülmesi gerektiğini söylemesinin ardından, Suriye Demokratik Güçleri (SDG) bu çağrıyı memnuniyetle karşıladıklarını duyurdu.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Kazakistan’ın başkenti Nur Sultan’da, Kazak mevkidaşı Muhtar Tileuberdi ile ortak basın toplantısında sorunların çözümüne dair Kürtler ve Şam yönetimiyle temas kurduğunu söyledi. Reuters’ın aktadığı yazılı açıklamada, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un bu sabah yaptığı "Şam’la diyalog çağrısının memnuniyetle karşılandığı ve Rusya’nın hem destekleyici, hem de garantör olarak rol oynamasının istendiği" belirtildi. Açıklamada, Suriyeli Kürtlerin ‘ihtilafa Suriyeliler arası diyalog yoluyla çözüm bulunması gerekliliğine uzun zamandır inandığı’ ifadeleri kullanıldı.

LAVROV NE DEMİŞTİ?

Lavrov bu sabah yaptığı açıklamada, "Bizim tavrımız kesinlikle Suriye’nin bu bölgesindeki sorunların Şam ve buralarda yaşayan Kürtlerin temsilcileri arasında diyalog yoluyla çözülmesinden yana" demişti. Lavroz, "Biz diyaloğun başlamasına maksimum düzeyde katkıda bulunmaya hazırız. Diğer başlıca aktörlerin de bunu desteklemesini umuyoruz" ifadelerini kullanmıştı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

“AKP’li Şirin Ünal’ın ifadesi evinde ve başsavcı yardımcısı tarafından alındı”

SONRAKİ HABER

Efemçukuru’ndan Kaz Dağlarına "Su, Vicdan ve Yaşam Yürüyüşü" başladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...