08 Ekim 2019 10:15

Antalya'da İşçi Filmleri Festivali başladı

14 yıldır düzenlenen Uluslararası İşçi Filmleri Festivali'nin Antalya galası, Arkadaş Z. Özger’in dizeleri olan "perdeyi aç sesin sarsın dünyayı" temasıyla yapıldı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Murat YAŞAR
Antalya

Antalya'da 14. Uluslararası İşçi Filmleri Festivali başladı. Her yıl barış, özgürlük, direniş konulu temalara yer verilen festivalin bu yıl teması, Şair Arkadaş Zekai Özger'in Pencere şiirinin "perdeyi aç sesin sarsın dünyayı" dizesi oldu.

İlk günden beri sponsorsuz bir şekilde, gönüllü emek ile yapılan festivalin açılış gecesi dün (7 Ekim) Antalya Kültür Merkezi (AKM) Aspendos Salonu'nda yapıldı. Açılış gecesinde Antalya Halkevi Kadın Korosu, Promete Müzik Grubu sahne aldı. Ardından Ortadoğu halklarının savaş ve sömürü deneyimlerini, göçmenlerin denizde son bulan hayatlardan, insan kaçakçılığına ve bu yolculuğun zorlu parçalarından biri olan İstanbul'daki yerel sorunları anlatan Afganistanbul filminin gösterimi gerçekleştirildi.

"KAPİTALİZMİN HASTALIKLARINDAN BİR TANESİ"

Öykü Arin Yazıcı adına düzenlenen açılış gecesi, annesi Eylem Şen Yazıcı'ya verilen plaket ile başladı. Yazıcı'ya plaketi veren Tüm Bel-Sen Antalya Şube Başkanı İlhan Karakurt, festivalde öznenin Öykü Arin olmasının lösemi hastaları için umut verici olduğunu vurgulayarak "Sadece çocuklarımızın değil; doğanın, özgürlüğün, düşüncenin ve diğer mücadele aygıtlarının gündem olması temel konularımızdan bir tanesi. Evet Öykü, doğanın bir parçası. Zaten Öykü'nün yaşadığı sorun basit bir sorun değil. Toptan söylemek gerekirse kapitalizmin hastalıklarından bir tanesi. Çünkü doğa, insanlığın önüne imkansız hiçbir sorun sunmamıştır. Tıpkı özgürlük, eşitlik, barış gibi" diye konuştu.

Hak ve doğa mücadeleleri ile tanınan Avukat Münip Ermiş, Av. Tuncay Koç ve Av. Mustafa Şahin'e plaketleri verildi. Plaket aldıktan sonra konuşma yapan Av. Tuncay Koç hukuk mücadelelerinin devam ettiğini belirterek "Dirençli avukatlar ile hukuk mücadelemiz devam ediyor, ama mücadelede hukuk geride. Çünkü ortada olmayan bir yargısal sistem var. Bu olmayan yargısal düzen içinde biz elimizden geldiği kadar bir şeyler yapıyoruz. Bugün tesadüfen biz üçümüz seçilmişiz. Üçümüzün ortak açtığı tek bir dava var. İki ay önce ilk davayı açtık. Yarın ikinci davayı açıyoruz. Biliyorsunuz Salda Gölü, Millet Bahçesi yapılmak isteniyor. Yapılmak istenen bu ihaleye karşı dava açtık" dedi.

Düzenleyici kurulunda DİSK Akdeniz Bölge Temsilciliği, KESK Antalya Şubeler Platformu, Antalya Tabip Odası ve Antalya Halkevi'nin bulunduğu festival, 15 Ekim'e kadar devam edecek.

ÖNCEKİ HABER

Derince'den bir emekçi: Temel ihtiyaçlarımıza yapılan zamlar geri alınsın

SONRAKİ HABER

Alevilere ayrımcılık İsveç Parlamentosu'nun gündeminde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa