08 Ekim 2019 20:12

Derince'den bir emekçi: Temel ihtiyaçlarımıza yapılan zamlar geri alınsın

"Sayın devlet büyüklerimiz geçinmenin ne kadar zor olduğunu bilmediği için kemer sıkmayı da bizlerden istemekte. Yıl içerisinde yapılan zamların ne başı geldi ne de sonu."

Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

Kocaeli Derince’den bir emekçi

Neredeyse her yeni güne zamlarla başladığımız dönemde asgari ücretle zor olan geçim hepimizi nefes alamayacak noktaya getirdi. Sabah akşam CHP belediyelerini eleştiren AKP kendi yönettiği belediyelerde farkında olmalı ki İstanbul’da ulaşımda indirim yapılırken Kocaeli’de zam üstüne zam yapılmakta. Sabah akşam yandaş medya üzerinden yapılan haberlere baksanız sanırsınız ki beş yıldızlı hayat yaşıyoruz. Ülkede her şey güllük gülistanlık. Kocaeli Körfez hattında çalışan otobüs ücretleri 4 TL’nin üstünde. Sabah akşam İzmit’e gidip gelen bir çalışan günde 9 TL yol parası ödemektedir. İstanbul’da faturalarda, ulaşımda indirim yapılabiliyorken AKP’nin belediyesi olan Kocaeli’de niye yapılmıyor? Çünkü samimi değiller. Çünkü öncelikleri vatandaşın refahı değil patronların refahı.

Derince’de ikamet eden bir emekçi olarak ben her gün Derince’den Çiftlik’e giderken 3.85 TL yol ücreti ödemekteyim. Sadece 4 kilometre olan bu mesafe için ödediğim aylık ücret 200 TL. Maaşımın yarısı yol ve kiraya giderken 1000 TL ile geçinmek zorunda kalıyorum. Yazık günah. TV ekranlarında ahkam kesmek kolay. Sayın devlet büyüklerimiz geçinmenin ne kadar zor olduğunu bilmediği için kemer sıkmayı da bizlerden istemekte. Yıl içerisinde yapılan zamların ne başı geldi ne de sonu.

Devlet büyüklerimiz sağ olsun hangi yasayı çıkartıyorlarsa biz işçi ve emekçilerden yana değil patronlardan yana. Ülke gelirinin büyük kısmını ödeyen bizleriz itibar görmeyen de bizleriz. Lüks yaşamlarından zerrece kısmayanlar bizden fedakarlık beklerken yüzleri zerrece kızarmıyor.

Ülkenin en büyük gelirini biz işçi ve emekçiler veriyoruz. Sömürülen bizim emeğimiz, bizim alın terimiz. Buna dur diyecek de yine biziz. Biz birlik olup haklarımızı talep edip bunu dile getirmediğimiz müddetçe bugün AKP yarın başka bir patron partisi bizi sömürmeye devam edecektir. Ulaşım, elektrik, su bizim temel ihtiyaçlarımız, temel ihtiyaçlarımıza yapılan zamlar geri çekilsin. Ulaşımdaki zammı belediye sübvanse etsin.

ÖNCEKİ HABER

Aloha Tekstil işçisi: Fedakarlık hep işçiden bekleniyor

SONRAKİ HABER

Antalya'da İşçi Filmleri Festivali başladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...