08 Ekim 2019 08:08

Diyarbakır Emek ve Demokrasi Platformu: Savaşa karşı barışı savunmaya davet ediyoruz

Diyarbakır Emek ve Demokrasi Platformu ve KESK İzmir Şubeler Platformu operasyon hazırlığına karşı çıktı.

Diyarbakır Emek ve Demokrasi Platformu

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Türkiye’nin Suriye’ye operasyon hazırlığına dair Diyarbakır Emek ve Demokrasi Platformu ‘Savaşa hayır, barış hemen şimdi’ sloganıyla Eğitim Sen Diyarbakır 1 No’lu şubede bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Platform adına açıklama yapan Doğan Hatun, gücünü kaybeden iktidarın ülkeyi savaşa sürdüğünü belirterek, Suriye’ye yapılacak operasyonun yıkıcı sonuçlar doğuracağını söyledi. Hatun, “Bu durumun birincil sorumlusu olan siyasal iktidar bu ağır tabloyla yüzleşmek ve kendi tabanı dahil toplumdaki desteğin günden güne eridiğini görmek yerine savaş naralarıyla baskıcı ve otoriter yapısını tahkim ettirerek ülkeyi ve bölgeyi ateşe atacak adımlar atmaktan çekinmemektedir” dedi.

"EMEKÇİ HALKIN EKMEĞİ SAVAŞLA KÜÇÜLECEK"

Bölge barışını tehdit eden operasyonun Türkiye halklarına da hiçbir şekilde kazandırmayacağını belirten Hatun, “Bin yıllık komşumuz, ülkemizde de milyonlarca soydaşı olan Rojava’daki Kürt, Arap ve Süryani halklarının IŞİD tehdidi sonrası kendi topraklarını korumaya yönelik oluşturdukları yönetim modelleri kamuoyunda yaratılan algının tersine bugüne kadar Türkiye’ye yönelik herhangi bir tehdit oluşturmamıştır.  Bölge barışını tehdit eden bu bakış açısı Türkiye’deki halklara kazandırmayacağı gibi bölge halklarının bir arada, kardeşçe yaşamasına yönelik inançlarının da kırılmasına yol açacaktır. Emekçi halklarımızın bu düşmanlıktan hiçbir çıkarı olmayacağı gibi, savaşla ekmeği daha da küçülecek, içeride ve dışarıda daha fazla baskıya uğrayacak, demokratik hak ve özgürlükleri daha da budanacaktır” dedi.

"SAVAŞ TEZKERESİNE HAYIR"

Eşit, adil, demokratik ve barışçıl bir yaşam kurmanın yegane yolunun savaşa dayalı politikalardan vazgeçmek olduğunu ve müzakere yoluyla sorunların çözülmesi gerektiğini dile getiren Hatun, “Bizler Amed Emek ve Demokrasi Platformu olarak tüm milletvekillerini Meclise getirilen savaş tezkeresine hayır demeye çağırıyor, ülkede ve bölgede barışı savunmak için ses çıkarmaya davet ediyoruz” dedi. (Diyarbakır/EVRENSEL)


KESK İZMİR ŞUBESİ: SAVAŞA KARŞI BARIŞ VE DEMOKRASİ MÜCADELESİNİ BÜYÜTMELİYİZ

KESK İzmir Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Mustafa Güven: “Demokrasi güçleri olarak bu savaşa karşı barış ve demokrasi mücadelesini büyütmek gerekiyor.”

KESK İzmir Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Mustafa Güven, AKP’nin savaş politikalarından beslendiğini belirterek, “Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik operasyonla IŞİD yeniden palazlanacak” dedi.

Türkiye'nin Kuzey ve Doğu Suriye'ye yönelik askeri operasyon tehditlerine Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) İzmir Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Mustafa Güven’den tepki gösterdi.

ABD Başkanı Donald Trump’ın “Suriye’deki maliyet bizi aşıyor” açıklamasına atıfta bulunan Güven, “ABD’nin bile kaldıramayacağı savaş maliyeti ortada dururken, Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik kriz, dolar artışının durdurulamadığı bir dönemde bu savaşa girilmesi, Türkiye halkları için ciddi bir yoksullaşma anlamına geliyor” dedi.

AKP’nin savaş politikalarından beslendiği değerlendirmesinde bulunan Güven, ülkede yaşanan ekonomik krizle birlikte demokrasi krizinin de derinleştiğini ifade etti, Türkiye’nin kamuoyuna açıklayamayacağı bir savaşa girdiğini söyledi.

IŞİD’in Türkiye’de yaptığı bombalı saldırıları hatırlatarak, olası bir operasyonda IŞİD’in yeniden palazlanacağı ve yeni katliamlar gerçekleştireceği endişesini dile getiren Güven, “Türkiye bir karanlığa çekilmek isteniyor. Demokrasi güçleri olarak bu savaşa karşı barış ve demokrasi mücadelesini büyütmek gerekiyor” ifadelerini kullandı. (İzmir/MA)

ÖNCEKİ HABER

Anayasa Mahkemesi, 10 Ekim grevi nedeniyle verilen cezayı ihlal olarak kabul etmedi

SONRAKİ HABER

Maltepe’de zabıta, Genel-İş Şube Başkanı Yenigün Özen Dolgun'u darbetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...