08 Ekim 2019 07:31

Üsküdar Belediyesinden atılan işçiler işlerinin iadesini istedi

Üsküdar Belediyesinden atılan işçiler, basın açıklaması yaparak işe geri dönmek istediklerini söyledi.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Üsküdar Belediyesinde işten çıkartılan işçiler, yaptıkları basın açıklamasıyla işlerinin kendilerine iade edilmesini istedi.

Üsküdar Belediyesinde işten çıkarılan işçiler, işlerinin iade edilmesi talebiyle Üsküdar Belediyesi binası önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamaya, Üsküdar CHP Belediye Meclis Üyeleri ve CHP Üsküdar İlçe Yöneticisi Deniz Yıldırım da katıldı.

İşten atılan işçiler adına basın açıklamasını okuyan Ercan Yılmaz, haksız yere işten çıkartıldıklarını ve bir aya aşkındır işlerine geri dönmek için çözüm aradıklarını belirtti. Yılmaz, "Onca sene emek verdiğimiz Üsküdar Belediyesi haksız hukuksuz yere bir gecede bizleri işten çıkardı. Evimize ekmek götüremeyen bizler işimizi geri istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Konuşmasında Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’e seslenen Yılmaz, "Bu yanlıştan bir an önce dönülmelidir. İşten çıkarılan tüm işçiler işlerine iade edilmelidir" dedi.

"HAK-İŞ YANIMIZDA OLMADI"

İşten çıkartılma süreçlerinde sendikaları Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu'nun (Hak-İş) yanlarında olmadığını belirten Yılmaz, "İsterdik ki arkamızı dayayabileceğimiz bari bir sendikamız olsun. Maalesef sürecin sonuna kadar bizi destekleyen bir sendikamız olmadığı için bugün haklarımıza sahip çıkma konusunda zaman kaybı yaşıyoruz" dedi.

Açıklamanın ardından söz alan işçiler, işlerine geri dönmek istediklerini belirterek, belediye başkanının bu yanlıştan bir an önce dönmesini talep etti.

(İstanbul/MA)

ÖNCEKİ HABER

Munzur Üniversitesi’ndeki taciz iddialarına 3 ay sonra yanıt: Yeterli delil yok

SONRAKİ HABER

Egetürk işçileri ikinci kez greve çıktı: Uzun soluklu mücadeleye hazırız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...