08 Ekim 2019 07:19

İlacı SGK tarafından ödenmeyen işçi: Beni ölüme terk ediyorlar

Sağlıkta tasarruf hastaları adeta ölüme mahkum ediyor. İşçi Umut Top'un kullandığı ilaçlar SGK listesinden çıkarılınca mağdur oldu.

İşçi Umut Top

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Lizinürik protein intoleransı hastası olan İşçi Umut Top, sürekli kullanması gereken ilaçları alamadığı için tedavi olamıyor. 2014’ten beri İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesinde tedavi gören Umut Top, daha önce kullandığı ilaçların SGK tarafından ödendiğini ancak son bir yıldır kullandığı ilaçların SGK listesinden çıkarıldığını ve ilaçları parayla almaya zorlandığını anlattı.

ÜÇ KUTU İLAÇ 2 BİN LİRA

Daha önce hastaneden aldığı raporla ilaçlarını ücretsiz aldığını anlatan Top, “Ben bu hastalıkla yaşamak zorundayım. Eğer ilaçları kullanamazsam hastalığım ilerliyor. İlaç kullanmadığım zaman atak geçiriyorum ve çevreme zarar veriyorum. Kullandığım ilaçlar yurt dışından geliyor. Para yatırmadan da ilaç gelmiyor. Bir senedir fiyat harcı çıkarıyorlar. Doksan günde kullandığım üç kutu ilaç için iki bin lira karşılığı döviz istiyorlar” diye konuştu.

Asgari ücretle çalıştığı için istenen parayı karşılama şansı olmadığını söyleyen Top, “İlaçları ücretsiz almak için nereye başvurduysam ret cevabı aldım. Beni ölüme terk ediyorlar. Benim gibi birçok hasta var” dedi. (Tekirdağ/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Ekvador'da protestolar sürüyor: Hükümet başkentten kaçtı

SONRAKİ HABER

Şule İdil Dere'nin ölümüne ilişkin 6. bilirkişi raporu mahkemeye ulaştı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa