08 Ekim 2019 07:13

Beraat eden Barış Akademisyenlerine Veli Deniz de eklendi

“Bu Suça Ortak Olmayacağız” bildirisine imza attığı için yargılanan barış akademisyenlerinden Prof. Dr. Veli Deniz beraat etti.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

“Bu Suça Ortak Olmayacağız” bildirisini imzaladıkları için “terör örgütü propagandası yapmak” suçlamasıyla yargılanan akademisyenlerin duruşmaları devam ediyor. Kocaeli Üniversitesi'nden ihraç edilen Prof. Dr. Veli Deniz'in de Kocaeli Adliyesi 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmasında beraat kararı verildi. 

Duruşmada salonunda beyanını dile getiren Deniz, "Ben dava konusu olan 'Bu suça ortak olmayacağız' başlıklı BARIŞ talep eden metni, o dönemde Cizre, Silopi, Nusaybin, Sur ve Şırnak gibi yerleşim yerlerindeki çatışmalarda gerçekleşen hukuk dışı fiillere son verilmesini ve 2015’te sona eren çözüm sürecine geri dönülmesini talep etmek amacıyla imzaladım. Zira, ailesi Sur’da yaşayan ve onlardan haftalarca haber alamayan öğrencilerim, yakınları Cizre’de günlerce mahsur kalan komşularım vardı" dedi. 

Deniz'in beyanının ardından ara veren mahkeme, iddia makamının esas hakkındaki mütalaasında beraat kararı verdi. CMK'nun 223/2-a ve c maddesi gereğince Veli Deniz'in beraatine karar veren mahkeme, 5.450 TL vekalet ücretinin de Maliye Hazinesinden tahsil edilerek Deniz'e ödenmesine karar verdi. 

"BARIŞ TALEP ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ" 

Beraat kararının ardından Kocaeli Adliyesi önünde açıklama yapan Kocaeli Dayanışma Akademisi (KODA) üyesi Prof. Dr. Veli Deniz, "Barış talep etmeye devam edeceğiz, bugünler yine zor günler, savaş çığlıkları atılıyor, biz yine barış talep etmeye devam edeceğiz. Bu ülkeye barış gelene kadar dayanışmayı sürdüreceğiz" dedi. Eğitim Sen Kocaeli Şube yöneticisi Sibel Yılmaz ise burada "Mücadeleden vazgeçmeyeceğimizi yineliyoruz. Akademisyenler çok sevdiği öğrencilerine dönene kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. YÖK'e ve üniversitelere çağrı yapıyoruz, ihraç edilen hocalarımız üniversitelerine geri dönmelidir" dedi. Açıklamaya Deniz'in avukatlarının yanı sıra Eğitim Sen, Emek Partisi ve Halkevleri de destek verdi. (Kocaeli/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Dmitriy Peskov: ABD'nin Suriye'den çekilmesi konusunda kimse Rusya'ya bilgi vermedi

SONRAKİ HABER

Ekvador'da protestolar sürüyor: Hükümet başkentten kaçtı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...