08 Ekim 2019 06:57

Dmitriy Peskov: ABD'nin Suriye'den çekilmesi konusunda kimse Rusya'ya bilgi vermedi

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, ABD askerlerinin Suriye'nin kuzeyinden çekilmesi konusunda Rusya'ya kimsenin bilgi vermediğini ve bu konuda şüpheli olduklarını söyledi.

Fotoğraf: Wikimedia Commons (CC BY 4.0)

Paylaş

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Suriye'nin kuzeyinden ABD'nin askeri birliklerini çekip çekmeyeceğini bilmediklerini belirtti.

Peskov, gazetecilere yaptığı açıklamada, Suriye'nin kuzeyinden ABD askerlerinin çekilmesi konusunda Rusya'ya kimsenin bilgi vermediğini söyledi.

ABD askeri birliklerinin bölgeden çekileceğinden şüpheli olduklarını belirten Peskov, "Oradan hangi birliklerin çekileceğini, sayılarının ne olduğunu, çekilip çekilmediklerini henüz bilmiyoruz. Biliyorsunuz ki dünyanın farklı bölgelerinden askerlerin çekildiğine yönelik doğrulanmamış açıklamalar yapıldı. Bu yüzden bölgedeki gelişmeleri çok dikkatli şekilde takip ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Ayrıca Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Suriye'nin kuzeyindeki gelişmelere ilişkin Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Donald Trump ile temas kurmadığını dile getirdi.

Trump'ın yeni silahlar üzerinde çalıştıklarına yönelik açıklamasını da değerlendiren Peskov, "Rusya bu potansiyel silahlanma yarışına girmeyecek" diye konuştu. (Moskova/AA)

ÖNCEKİ HABER

ABD basını: IŞİD sorumluluğunu almayı Erdoğan istedi

SONRAKİ HABER

Beraat eden Barış Akademisyenlerine Veli Deniz de eklendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...