08 Ekim 2019 04:50

Fuat Oktay: Türkiye tehditlerle hareket edecek bir ülke değildir

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Türkiye'nin Suriye'ye düzenleyeceği operasyona yönelik eleştirilere "Türkiye tehditlerle hareket edecek bir ülke değildir" yanıtını verdi.

Fotoğraf: Metin Aktas/AA

Paylaş

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "Uluslararası camiaya mesajımız nettir. Türkiye tehditlerle hareket edecek bir ülke değildir." Oktay, Suriye'de Gaziantep Üniversitesine bağlı 3 fakültenin yarın eğitime başlayacağını söyledi.

dedi.Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay: El Bab, Azez ve Afrin'de yarın itibarıyla eğitim başlayacak

Gazi Üniversitesi 2019-2020 Akademik Yıl Açılış Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Türkiye'nin Fırat'ın doğusuna yönelik operasyonunu savunarak "Türkiye hem güney sınırlarımızı tehdit eden terör örgütlerine haddini bildirecek hem de Türkiye'de bulunan Suriyeli mültecilerin ülkelerine dönmelerine fırsat sağlayacaktır. Uluslararası camiaya mesajımız nettir. Türkiye tehditlerle hareket edecek bir ülke değildir" diye konuştu. 

Oktay, Cumhurbaşkanı kararı ile Suriye'de, Gaziantep Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı 3 fakülte kurulması kararına ilişkin ise "Geçtiğimiz yıl Cerablus'ta Gaziantep Üniversitesi'ne bağlı eğitime başlayan Meslek Yüksek Okulu'ndan sonra El Bab'ta İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Azez'de İslami İlimler Fakültesi, Afrin'de ise Eğitim Fakültesi yarın itibarıyla Suriyeli kardeşlerimize eğitim vermeye başlıyor" ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)

{{388450}}

ÖNCEKİ HABER

Trump’ın, "Türkiye" açıklaması üzerine 5,85 TL’de yükselen dolar direniyor

SONRAKİ HABER

Doç. Dr. Hakan Güneş: İktidarın bu operasyonla 5 hedefi var

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...