08 Ekim 2019 00:16

EPDK Başkanı: Bu sene elektrikte başka herhangi bir zam söz konusu değil

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Başkanı Mustafa Yılmaz, elektrik fiyatlarında bu yıl başka zam yapılmayacağını ileri sürdü. 2019'da yapılan zam oranlarının toplamı ise yüzde 32.

Fotoğraf: AA

Paylaş

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Başkanı Mustafa Yılmaz, elektrikte üst üste yapılan zamları değerlendirdi. Bloomberg HT'nin sorularını yanıtlayan Yılmaz, “Elektriğin maliyetinin altında satışları beklemek doğru değil. Enerjinin üretim maliyetlerine bakınca zararına satış yapmak eşyanın tabiatına aykırı. Ekonomiye de aykırı. Dolayısıyla biz enerjinin de maliyet bazlı formülde satılmasından yanayız” dedi.

Yılmaz ertelenen zamların ileride katlanarak geldiğini, buna fırsat vermediklerini, bunun da ekonominin gereği olduğunu söyledi.

Bu sene başka zam olmayacağını savunan Yılmaz “Son çeyreğin tarifesini yapmış olduk, bu sene elektrikte başka herhangi bir zam söz konusu değil” ifadelerini kullandı.

2019’DA YAPILAN ZAMLAR YÜZDE 32’YE ULAŞTI

1 Ekim’de yapılan son zamla birlikte son 2 senede elektriğe 6 kez zam yapılmış oldu. Bu zamların toplam oranı ise yüzde 72,6’ya ulaştı. Yalnızca 2019’da yapılan 2 ayrı zam toplamı ise yüzde 32 oldu.

Elektrik Mühendisleri Odası ise aylık ortalama 230 kilovatsaat elektrik tüketimi olan 4 kişilik ailenin aylık elektrik faturasının 142 liradan 163 liraya yükseldiğine dikkat çekti. (EKONOMİ SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

İlk yargı paketi TBMM Adalet Komisyonunda kabul edildi

SONRAKİ HABER

Yaşadığınız yerden fay hattı geçiyor mu? Fay hattı sorgulaması nasıl yapılır?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...