07 Ekim 2019 13:02

Sennur Sezer İstanbul'da şiirlerle anıldı

Şair Sennur Sezer, 4’üncü ölüm yıl dönümünde unutulmadı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Şiirin ve umudun yorulmaz iğnesi Sennur Sezer, 4’üncü ölüm yıl dönümünde unutulmadı.

Türkiye Yazarlar Sendikası (TYS) ve Manos Kitap tarafından Kadıköy’de Sosyal Araştırmalar Vakfı’nda düzenlenen etkinlikte, Sennur Sezer şiirler okunarak anıldı. Nalan Çelik’in yürütücülüğünde gerçekleştirilen etkinlikte, Dilruba Nuray Erenler, Nur Saka, Nurduran Duman ve Şen Çakır’ın arasında bulunduğu kadın şairler, Sennur Sezer şiirleri okudu ve ona duydukları özlemi dile getirdi. 

ADNAN ÖZYALÇINER: SENİNLEYİZ

Sennur Sezer’in eşi TYS Genel Başkanı Adnan Özyalçıner konuşmasında, "Sen olmadan bitmeyecek dört uzun kış, sen olmadan geçmeyecek dört ıssız yaz; bütün kışlarımız, yazlarımızla geçip gidiyor şimdi. Sen gelmeden… Geldin. Kapı pencere, duvar demeden. Gönlümü ağdın. Yatağıma girdin. Soğuktu. Isıttın beni. Dirildik. Seninleyiz." diyerek duygularını ifade etti.

SELMA GÜRKAN: SABRI VE DİRENCİYLE YÜRÜMEYE KARARLIYIZ

Emek Partisi Genel Başkanı Selma Gürkan, İranlı Ahmet Ziberem’in "Eğer Bir Bire Eşit Olsaydı" şiirini okuyarak "Bu şiirde ifade edilen eşitsizlik, sömürü ve adaletsizlik Sennur ablanın mücadele konusuydu. Doğal olarak işçi sınıfının yaşadığı sömürü; kadınların, çocukların ve ezilen ulusların yaşadığı eşitsizlik, adaletsizlik onun mücadele alanıydı. Sennur Sezer titizliğiyle, sabrı ve direnciyle bu yolda yürümeye kararlıyız. Dördüncü ölüm yıl dönümünde saygıyla anıyoruz" dedi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Gökçeada'da 30 hektarlık otluk alan yanarak kül oldu

SONRAKİ HABER

Akdeniz'de mültecileri taşıyan tekne battı: 13 ölü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...