07 Ekim 2019 09:32
Son Güncellenme Tarihi: 08 Ekim 2019 12:57

Bayburt'ta silahla vurulmuş bir kurt köprü korkuluklarına asılı halde bulundu

Bayburt'ta iple ayağından köprü korkuluklarına asılı, silahla vurulmuş bir kurdun cansız bedeni bulundu. Kurdun çobanlar tarafından vurulduğu ve çocuklar tarafından asıldığı öne sürüldü.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Bayburt'un Aydıntepe ilçesine bağlı Çiğdemlik köyünde, iple ayağından köprü korkuluklarına asılı, silahla vurulmuş bir kurdun cansız bedeni bulundu. Köy muhtarı, "Hayvanların şiddete maruz kalmasına her zaman tepkiliyiz" dedi. Kurdun, çobanlar tarafından öldürdüğü ve köydeki yaşları 8 ile 10 arasında değişen çocuklar tarafından köprüye asıldığı öne sürüldü.

DHA'da yer alan habere göre, Çiğdemlik köyünün Bayburt-Trabzon yolundan geçen sürücüler, iple ayağından köprü korkuluklarına asılı bir kurdun cansız bedeni ile karşılaştı. Sürücüler, ipi keserek kurdu köprüden indirdi.

Çimdemlik köyünün muhtarı Ömer Erkovan üzgün olduklarını belirterek, "Ne olursa olsun, böyle hadiseyi hiçbir vicdan asla kabul etmez. Hayvanların şiddete maruz kalmasına her zaman tepkiliyiz" dedi.

Olayla ilgili soruşturma başlatan jandarma ekiplerine, Ömer Erkovan ve Mikdat Gökdemir’in, sürüsüne saldıran kurda ateş ederek vurduklarını belirledi. Köylüler, kurdun cansız bedenini köyde yaşları 8 ile 10 arasında değişen çocukların köprüye astığını söyledi. Jandarma, Erkovan ve Gökdemir'in ifadesini aldı.

Çobanlardan Mikdat Gökdemir, "20’ye yakın koyunumuzu telef etti. Bizi sürekli taciz ediyordu. Biz gözetledik ve ateş ettik. Korkutma amaçlı gece karanlığında ateş açmıştık. Saçmalardan bir isabet etmiş. Sabah çocuklar ölüsünü bulmuş. Oynama amaçlı getirip köprünün korkuluklarından asmışlar. Bundan bizim bilgimiz yok. Köyümüzün bu görüntüyle anılması hoş değil, üzgünüz" dedi.

Köylülerden Erhan Timur da "Kurt gelmiş köyün yakınlarına düşmüş. Çocuklar da görünce almış getirmişler, köprünün korkuluğundan asmışlar. Kurdun asılmasıyla alakamız yok. Bu hareketi doğru bulmuyoruz. Küçük çocuklar bu olayı yapmışlar. Olayın yanlış olduğunu onlara da anlattık" diye konuştu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Başka Sinema Ayvalık Film Festivali’nde En İyi Yönetmen Ödülü Emin Alper’in oldu

SONRAKİ HABER

Tez-Koop-İş'ten iklim değişikliği çalıştayı: İklim krizi insanlık için küresel tehdit

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...