11 Nisan 2011 11:41

Danıştay YGS’de görevsizlik kararı verdi

Danıştay, YGS’nin iptali istemiyle açılan davada, görevsizlik kararı vererek, dosyayı Ankara İdare Mahkemesine gönderdi.Danıştay 8. Dairesi’nin görevsizlik kararında, “söz konusu sınavın düzenleyici işlem niteliğinde olmadığı” belirtildi.DOSYA İDARE MAHKEMESİNDE2577 sayılı yasada ise göreve ilişkin

Danıştay YGS’de görevsizlik kararı verdi
Paylaş

Danıştay, YGS’nin iptali istemiyle açılan davada, görevsizlik kararı vererek, dosyayı Ankara İdare Mahkemesine gönderdi.

Danıştay 8. Dairesi’nin görevsizlik kararında, “söz konusu sınavın düzenleyici işlem niteliğinde olmadığı” belirtildi.

DOSYA İDARE MAHKEMESİNDE

2577 sayılı yasada ise göreve ilişkin kurallar saklı kalmak koşuluyla, bu yasada veya özel yasalarda yetkili idare mahkemesinin gösterilmemiş olması durumunda, yetkili idare mahkemesinin, dava konusu olan idari işlemi veya idari sözleşmeyi yapan mercinin bulunduğu yerdeki idare mahkemesi olduğunun belirtildiği kararda, şunlar kaydedildi:
“Dosyanın İncelenmesinden, 27 Mart 2011 günü yapılan YGS’nin dava konusu edildiği anlaşılmaktadır. Bu durumda, 2575 sayılı Yasanın 24/c maddesi kapsamında düzenleyici işlem niteliğinde olmayan dava konusu işleme ilişkin uyuşmazlığın görüm ve çözümü görevinin, işlemi tesis eden Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezinin bulunduğu yer idare mahkemesi olan Ankara İdare Mahkemelerine ait olduğu sonucuna ulaşılmıştır.”

Daire bu gerekçelerle, oybirliğiyle davayı görev yönünden reddederek, dosyayı Ankara İdare Mahkemesine gönderdi.
(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Aday listeleri YSK’ya sunuldu

SONRAKİ HABER

Bir garip dava

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...