06 Ekim 2019 11:14
Son Güncellenme Tarihi: 07 Ekim 2019 16:29

Mersin'de Ürdünlü çocuğa şiddet uygulayan şahıs tutuklandı

Mersin'in Mezitli ilçesinde, Ürdünlü bir çocuğa şiddetli şekilde vuran, annesini itekleyen, babasına yumruk atan ve ifadesinden sonra serbest bırakılan Nadir K. tutuklandı.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Mersin'in Mezitli ilçesinde, Ürdünlü bir çocuğu şiddetli şekilde vurarak yere düşüren, çocuğun annesini itekleyen, babasına da yumruk atan ve ifadesi sonrası serbest bırakılan Nadir K, yeniden gözaltına alınmasının ardından tutuklandı.

Demirören Haber Ajansının aktardığına göre Mezitli'deki bir sitede Ürdünlü ailenin 2 çocuğu ile Türkiyeli diğer ailelerin 2 çocuğu arasında kavga çıktı. Kavgada Tükiyeli ailenin çocukları hafif şekilde yaralandı. Tartışmaya aileler de dahil oldu. Bu sırada kalabalığın yanına gelen Nadir K., Ürdünlü A.T.O.A.K isimli küçük çocuğa şiddetli bir tokat attı. Çocuk aldığı darbeyle yere düşerken Nadir K., çocuğun annesine de omzundan itekleyip bağırdı. Aileler arasında çıkan kavgayı, ihbar üzerine olay yerine polis ayırdı.

"KİMSENİN HUZUR SÜKUNUNU BOZACAK TAVIR VE DAVRANIŞLARDA BULUNMADIK"

İfadesine başvurulmak üzere emniyete götürülen darbedilen çocuğun babası Trad Oqlah Faraj Al K., Nadir K.'nin kendisine de yumruk attığını belirtti. Ürdünlü baba, ifadesinde şunları söyledi:

"Çarşıda bulunduğum esnada ailem beni cep telefonundan arayarak oğlum A.T.O.A.K. ve kızım olan S.T.O.A.K.'nin aynı sitede oturan ismini polis merkezinde öğrendiğim Nadir K. isimli şahıs tarafından darbedildiğini söyledi. Ben de hemen siteye geldim. Konunun ne olduğunu anlamaya çalıştığım sırada Nadir isimli şahıs benim üzerime gelerek sağ gözümün üzerine yumruk attı. Daha sonra aramızda arbede yaşandı. Bu esnada ikametime taşlı saldırı oldu ve evimin camları kırıldı. Site sakinleri araya girerek bizi ayırdılar. Daha sonra olay yerine polis ekibi geldi. Bizi alarak polis merkezine getirdiler. Nadir isimli şahsın oğluma ve kızıma yönelik uygulamış olduğu şiddet görüntülerini siz görevlilere teslim ediyorum. Ben olay sırasında kimseye vurmadım. Küfür ve tehdit etmedim. Ben ve ailem herhangi bir kimsenin huzur ve sükununu bozacak tavır ve davranışlarda bulunmadık. Çocuklarımı ve beni darbeden, evime zarar veren Nadir K.'den davacı ve şikayetçiyim."

EV HAPSİ KARARINA İTİRAZ EDİLDİ VE TUTUKLANDI

Ürdünlü ailenin şikayeti üzerine gözaltına alınan Nadir K., ifadesinin ardından serbest bırakıldı ve ev hapsi cezası verildi.

Nadir K.'nin küçük çocuğa şiddet uyguladığı anlar, sitede oturan bir kişi tarafından telefonuyla görüntülendi. Görüntünün sosyal medyada paylaşılması üzerine çocuğa şiddet uygulayan şahsa tepki yağdı.

Nadir K., tepkiler üzerine yeniden gözaltına alınan Nadir K. tutuklandı. Mersin Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan yazılı açıklamada, şüpheli N.K. hakkında Mersin Sulh Ceza Hakimliği tarafından verilen ev hapsi kararına Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından itiraz edildiği anımsatıldı. Açıklamada, "Cumhuriyet Başsavcılığımızca yapılan itiraz sonucu şüpheli N.K. hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılmıştır." ifadesine yer verildi. Daha sonra Başsavcılıktan yapılan ikinci açıklamada, yakalama kararının ardından şüpheli N.K'nin çıkarıldığı Sulh Ceza Hakimliğince tutuklanarak cezaevine gönderildiği aktarıldı.

GÖÇ İDARESİ 'SINIR DIŞI' İDDİALARINI YALANLADI

Suriye uyruklu Ürdün vatandaşı çocuğun ailesiyle sınır dışı edilmesi için işlem başlatıldığına yönelik iddialar, Göç İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından yalanlandı.

Yetkililer, iddiaların gerçeği yansıtmadığı belirtti ve mağdur aileye gerekli desteğin yapıldığını kaydetti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Kürt edebiyatı ve tarihi gençlerin ilgi odağı oldu

SONRAKİ HABER

Abdullah Aren Çelik: Yazar yaşadığı çağın belleğidir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...