06 Ekim 2019 03:46

Meteoroloji, AFAD ve İstanbul Valiliğinden yağış ve sel uyarısı

İstanbul, Yalova, Sakarya, Kocaeli, Düzce, Zonguldak, Bartın ve Sinop çevreleri ile Kastamonu’nun kuzey ilçelerinde kuvvetli yağışlar bekleniyor. AFAD su baskınlarına karşı uyardı.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

İstanbul başta olmak üzere pek çok ilde bugün gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) aralarında İstanbul'un da olduğu çok sayıda ilde beklenen kuvvetli yağış nedeniyle ani sel ve su baskınları gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olunmasını istedi. İstanbul Valiliği de yurttaşları, sağanak yağışla oluşabilecek sel, su baskını ve kuvvetli rüzgâr gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyardı.

Meteoroloji'den alınan bilgilere göre, Marmara (Edirne ve Kırklareli hariç), Kuzey Ege, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı, Aydın, Gaziantep, Kilis, Adıyaman çevreleri ile Antalya'nın doğu kesimlerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların Doğu Akdeniz'in iç kesimleri, İstanbul, Yalova, Sakarya, Kocaeli, Düzce ve Zonguldak çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2), Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Kastamonu'nun kıyı ilçeleri, Bartın ve Sinop çevrelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (21-75 kg/ m2) olması bekleniyor.

KUZEY VE İÇ KISIMLAR 6-10 DERECE SOĞUYACAK

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı kuzey ve iç kesimlerde hissedilir derecede (6-10 derece) azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Rüzgar genellikle batı ve güneybatı yönlerden orta kuvvette, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısında yer yer kuvvetli olarak (40-60 km/sa) esecek.

AFAD'DAN SEL UYARISI

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ''İstanbul, Yalova, Sakarya, Kocaeli, Düzce, Zonguldak, Bartın ve Sinop çevreleri ile Kastamonu’nun kuzey ilçelerinde kuvvetli yağışlar bekleniyor. Ani sel ve su baskınları gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olun'' açıklaması yaptı.

İBB: ÖNLEMLERİMİZİ ALDIK, HAZIRIZ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), konuyla ilgili yaptığı açıklamada İtfaiye, İSKİ, Yol Bakım, Çevre Koruma, Park Bahçeler, İBB Trafik, Zabıta ve 153 Yerinde Çözüm ekiplerinin yağış nedeni ile oluşabilecek olumsuzluklara karşı hazır bekletildiliği belirtildi. AKOM’dan koordine edilecek çalışmalar kapsamında su baskını yaşanacak kritik noktalarda da önlemler alındığı ifade edildi.

İSTANBUL VALİLİĞİNDEN SAĞANAK YAĞIŞ UYARISI

İstanbul Valiliği, Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi'nin verilerini paylaşarak, İstanbullulara kuvvetli sağanak yağış uyarısında bulundu. Valilikten yapılan açıklamada, "Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre bugün akşam saatlerinden sonra (7 Ekim Pazartesi 23.00-8 Ekim Salı 18.00) Marmara'nın kuzeydoğusunda sağanak yağışlar görülecek.

Gece saatlerinde etkisini artıracak yağışların İstanbul, Kocaeli ve Yalova çevreleri ile Sakarya'nın kuzey ilçelerinde kuvvetli (30-50 kg/m2) olması bekleniyor. Sel, su baskını ve kuvvetli rüzgâr gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" denildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Eğitim Sen Manisa Şube üyeleri: Emeğimiz ve geleceğimiz için birlikte mücadeleye

SONRAKİ HABER

Mustafa Şevik ve Hasan Asker Özmen mezarları başında anıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...