06 Ekim 2019 03:38

Eğitim Sen Manisa Şube üyeleri: Emeğimiz ve geleceğimiz için birlikte mücadeleye

“5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü” dolayısıyla kahvaltıda buluşan Eğitim Sen üyeleri mücadele çağrısı yaptı.

Eğitim Sen Manisa Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Veli Ongun | Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Eğitim Sen Manisa Şubesi “5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü” dolayısıyla kahvaltı düzenleyerek üyeleriyle bir araya geldi. Etkinliğe , Eğitim Sen üyelerinin yanı sıra YKKED, Cumhuriyet Kadınları Derneği, Kadın Meclisleri, EMEP, CHP, HDP ve ÖDP gibi siyasi partiler ve çeşitli dernekler de  katılım gösterdi.

Kahvaltıda basın metnini okuyan Eğitim Sen Manisa Şube Başkanı Metin Demirel eğitim emekçilerinin güncel sorunlarına değinerek “Türkiye’de öğretmenler 2019 yılında da 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü’nü hukuksuz şekilde ihraç edilen öğretmenlerin öğrencilerine kavuşmayı beklediği; açığa almalar, soruşturma ve sürgünlerin devam ettiği; ataması yapılmayan öğretmenlerin sayısının 700.000’e ulaştığı; sözleşmeli öğretmenlerin güvencesiz ve aynı işi yaptıkları kadrolu öğretmenlerle aynı haklara sahip olmadan çalışmak zorunda kaldıkları; ekonomik kriz karşısında yaşamlarını güçlükle sürdürdükleri koşullarda karşılamaktadır.” dedi

Eğitim emekçilerine mücadele çağrısı yapan Demirel “Çağrımız tüm öğretmenlere, eğitim ve bilim emekçilerine; gelin haklarımız, emeğimiz ve geleceğimiz için birlikte mücadele edelim. Biliyoruz ki öğretmen kazanırsa toplum kazanır, öğretmen kaybederse hep beraber kaybederiz” diye konuştu.

Demirel’in konuşmasının ardından etkinlik, emekli olan eğitim emekçilerine plaket verilmesiyle devam etti. Plaketini alırken söz alan Eğitim Sen Manisa Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Veli Ongun “Uzun yıllar boyunca öğretmenlik yaptık, öğrenciler yetiştirdik aynı zamanda da bir sendikal mücadele verdik. Bu sene bir çoğumuz öğretmenlik mesleğinden emekli olduk, ancak unutmamamız gereken bir şey var emek, demokrasi ve barış mücadelesinden emekli olunmaz hepimiz hayatın her alanında mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi. (Manisa/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Tunus seçimleri: Sandık çıkış anketine göre kazanan Nahda Hareketi

SONRAKİ HABER

Meteoroloji, AFAD ve İstanbul Valiliğinden yağış ve sel uyarısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...