06 Ekim 2019 02:18
Son Güncellenme Tarihi: 06 Ekim 2019 13:27

İstanbul'da metrobüs kazası: 13 kişi yaralandı

İstanbul'da Halıcıoğlu durağında bir metrobüsün önündeki metrobüse çarpması sonucu 13 yolcu yaralandı. İBB, kazaların önüne geçilmesi için araçlara "Erken Uyarı Sistemi" takılacağını duyurdu.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

İstanbul'da D-100 Karayolu Halıcıoğlu Metrobüs Durağı Beylikdüzü yönünde, yolcu almak için duran metrobüse arkadan gelen metrobüs çarptı. Kazada 13 yolcu yaralandı. Kazayla ilgili inceleme başlatıldığını açıklayan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), benzer kazaların önüne geçilmesi için araçlara "Erken Uyarı Sistemi" takılacağını duyurdu.

Kaza, 09.30 sıralarında D-100 Karayolu Halıcıoğlu Metrobüs Durağı'nda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre yolcu almak için yavaşlayan metrobüse henüz bilinmeyen bir nedenle arkadan gelen metrobüs çarptı. İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Sağlık ekipleri yaralılara olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından ambulansla çevredeki hastanelere kaldırdı.

Metrobüste bulunan bir yolcu "Hızla gidiyordu. Arkadaki araçta en arka tarafta oturuyordum. Hızla çarptı. Daha sonra birkaç arkadaş savruldu. 5-6 yaralı vardı. Ters oturuyordum, boynumu çarptım. Öndeki başka bir metrobüse çarptık. Durağa girerken hızlı gidiyordu. Durmaya çalıştı hızlı olduğu için duramadı" dedi.

Kaza nedeniyle haliç köprüsü üzerinde kısa süreli trafik yoğunluğu yaşandı.

İBB'DEN AÇIKLAMA: ARAÇLARA 'ERKEN UYARI SİSTEMİ' TAKILACAK

İBB'den yapılan açıklamada, bu sabah meydana gelen metrobüs kazasına ilişkin inceleme başlatıldığı, yeni üzücü olayların önüne geçilmesi için çalışmaların sürdürüldüğü kaydedildi.

Metrobüs hattının Halıcıoğlu durağında otobüsün öndeki araca çarpması sonucu meydana gelen kazada 13 vatandaşın hafif şekilde yaralandığı belirtilen açıklamada, "Yaralılar, 112 ekiplerince 3'ü Samatya, 4'ü Okmeydanı, 2'si Şişli Florence Nightingale, 2'si Cerrahpaşa ve 2'si de Şişli Etfal hastanelerine sevk edildi. Olayla ilgili geniş bir inceleme başlatan İstanbul Büyükşehir Belediyesi, tedavileri devam eden yolcuların sağlık durumunu da yakından takip ediyor" denildi.

İBB'nin, kazaların yaşanmaması için çalışmalar yürüttüğü ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:  

"Tüm şoförlere yılda en az bir kez acil durum, yangın, araç fiziki özellikleri, güvenli sürüş gibi konularda eğitimleri veriliyor. Bunun yanı sıra, 17 bin metrekarelik bir arazide hayata geçirilecek Ulaşım Akademisi projesiyle, şoför eğitimlerinin daha uygun fiziki ortamlarda, daha bilimsel yöntemlerle yapılması sağlanacak. Bir başka önlem de metrobüs araçlarında 12 yaş ve 1,5 milyon kilometreye gelen otobüslerin filodan çıkarılması. Bu araçların yerine yeni nesil daha güvenli ve yüksek yolcu kapasiteli araç alımı için çalışmalar süratle sonuçlandırılacak.

İETT verilerine göre; hattaki kaza sayısında da düşüş yaşanıyor. 2016 yılında 804, 2017 yılında 640, 2018 yılında 404 kazanın meydana geldiği hatta 2019 yılında ise 189 kaza oldu. Ayrıca, kazaların daha da azaltılması için araçlara erken uyarı sistemi takılmasına yönelik çalışmalar devam ediyor. Hız limitlerini kontrol eden araç takip sistemi, şerit değiştirme uyarı sistemi ve akıllı fren sistemi gibi önemli görevler üstlenebilen sistem sayesinde daha güvenli ve konforlu bir sürüş sağlanıyor." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Kaz Dağları için Ankara'ya yürürken gözaltına alınan 8 kişi serbest bırakıldı

SONRAKİ HABER

Tunus seçimleri: Sandık çıkış anketine göre kazanan Nahda Hareketi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa