05 Ekim 2019 08:45

Adana Lezzet Festivali yarın sona erecek

“Büyük Akdeniz Şöleni" temasıyla düzenlenen 3’üncü Adana Lezzet Festivali yarın sona erecek.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Bu yıl “Büyük Akdeniz Şöleni" temasıyla düzenlenen 3’üncü Adana Lezzet Festivali Cuma günü başladı. 

4 Ekim’de başlayıp yarın sona erecek olan festivalde Adana sokaklarının lezzetleri ağırlıklı olmak üzere vatandaşlar Fas, Lübnan, Endonezya, Güney Kore, Malta mutfağını tanıma imkanı da bulurken uluslararası şeflerin de katılacağı söyleşiler ve Akdeniz ülkelerinden mutfak atölyeleri ve şovları ile tadım oturumları da yer alıyor. Ayrıca, mutfaklarıyla ünlü Gaziantep ve Hatay da "konuk şehir" olarak festivale katıldı. 

DÜNYANIN DÖRT BİR YANINDAN KONUKLAR VAR

Uluslararası Adana Lezzet Festivali, Akdeniz ülkelerinden DarioCecchini (İtalya), JuanJoseLópez (İspanya), NihadMamaledzija (Bosna Hersek), ChristianPlumail (Fransa), RaframChaddad (Tunus), AltinPrenga (Arnavutluk) ve AnissaHelou (Lübnan) gibi uluslararası isimleri ağırlayacak. Festivalin konuk ülkeleri Güney Kore, Endonezya, Kolombiya ekipleri gastroshow ve dans gösterileriyle dünyanın renklerini Adanaya taşırken, Cüneyt Asan, Sahrap Soysal, Danilo Zanna, Ebru Baybara Demir, Eyüp Kemal Sevinç, Yunus Emre Akkor, Arda Türkmen gibi ünlü şeflerin şov ve söyleşileriyle dolu festival programı üç gün boyunca sürecek.

“KADIN KOOPERATİFLERİ DE FESTİVALDE”

Festivalde ayrıca Kadın kooperatifleri de lezzetlerini vatandaşlara ulaştırma şansı buluyor. Pozantı kadın koopreratifibunlrdan birisi. Pozantı Belediyesinin katkılarıyla 2 yıl önce kooperatiflerini kuran köylü kadınlar topladıkları çilek, elma, kiraz, şeftali, domates, fasulye gibi ürünlerini değerlendirerek kurutup, reçel, bandırma, pestil yapıp satıyorlar. 

Kooperatifin kurucularından Havva Kapuz, Pozantı’da köyleri gezerek kadınları bilgilendirerek kooperatiflerini hayata geçirdiklerini belirterek “Geçen yıl köylerde evlerimizin önünde  ürünlerimizi yapıyorduk. Ama şimdi binamız da var. El birliği ile ürettiklerimizi değerlendirelim dedik. Kurulduktan sonra  daha önce para etmeyen ürünlerimiz para etmeye başladı” dedi. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

#Susamam gençlere ne ifade ediyor?

SONRAKİ HABER

Gençlerin sesi: protest rap

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa