05 Ekim 2019 07:38

TGS 22. Olağan Genel Kurulu başladı: Medyada insanca çalışma düzenini kuracağız!

Türkiye Gazeteciler Sendikasının (TGS) 22. Olağan Genel Kurulu “Gazetecilerin Gücü” şiarıyla İstanbul’da toplandı. TGS Genel Başkanı Gökhan Durmuş: Medyada insanca çalışma düzenini kuracağız.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Türkiye Gazeteciler Sendikası’nın (TGS) 22. Olağan Genel Kurulu "Gazetecilerin Gücü" şiarıyla İstanbul’da toplandı. İki gün sürecek genel kurulda TGS’yi gelecek dönemde yönetecek genel merkez yöneticileri seçilecek.

Yaptığı açılış konuşmasında medya üzerindeki ağır tehdit ve baskıları vurgulayan TGS Genel Başkanı Gökhan Durmuş, ‘Basın, Yayın ve Gazetecilik’ iş kolundaki tüm çalışanların iş, ücret güvencelerini arttırmak, çalışma koşullarını iyileştirmek için mücadele edeceklerini vurguladı. Durmuş, “Medyada insanca çalışma düzenini kuracağız” dedi.

TÜRK-İŞ VE DİSK BAŞKANLARI GENEL KURULDA

Delegelerin yanı sıra kongreye çok sayıda sendika başkanı da katıldı. TÜRK-İŞ Genel Eğitim Sekreteri ve TEKSİF Genel Başkanı Nazmi Irgat, delegelerin oy birliği ile Divan Kurulu Başkanı seçildi. Basın-İş Genel Başkanı Savaş Nigar, TOLEYİS Genel Başkanı Cemail Bakındı, Kristal-İş Başkanı Genel Bilal Çetintaş, DİSK Gıda İş Genel Başkanı Seyit Aslan da genel kurulda hazır bulundu. Ayrıca Türkiye Yazarlar Sendikası (TYS) Genel Merkez Yöneticisi Hakkı Zariç, Basın Konseyi Genel Sekreteri Mustafa Eşmen, İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Başkanı Misket Dikmen, Kıbrıs Basın-Sen Başkanı Ali Kişmir, TEKSİF Danışmanı Faruk Büyükkucak da kongreye katılarak TGS’ye dayanışma mesajlarını sundu. Kongreye katılamayan Avrupa Gazeteciler Federasyonu (EFJ) Başkanı Mogens B. Bjerregard da gönderdiği video ile Kongreyi selamladı: “Türkiye’deki zorlu şartlarda bu kadar başarıya imza atabilmenizi takdirle karşılıyoruz. Avrupa Gazeteciler Federasyonu olarak sizi desteklemek için elimizden gelen her şeyi yapacağız.” 

TGS Genel Kurulu, bugün yapılacak seçimle son bulacak. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Akhisar’da zeytin hasadı başladı, ürün kaliteli ama rekolte düşük olacak

SONRAKİ HABER

Sayacı Olmak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...