05 Ekim 2019 07:07

Barış Akademisyeni Hakan Koçak: Yargıçlardan önce YÖK cezalandırdı

Beraat eden Barış akademisyeni Doç. Dr. Hakan Koçak, yargıçlardan önce YÖK’ün işten atmalarla cezalandırdığını belirtti.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

“Bu Suça Ortak Olmayacağız” bildirisine imza attığı için hakkında açılan davada beraat eden Kocaeli Üniversitesinden ihraç Doç. Dr. Hakan Koçak, yargıçlardan önce YÖK’ün işten atmalarla cezalandırdığını belirterek, “Cezalandırmalar hem tuhaf hem manidar” dedi. 

Barış bildirisine imza attığı için ihraç edilen ve hakkında “örgüt propagandası” suçlamasıyla açılan davada beraat eden Doç. Dr. Hakan Koçak Mezopotamya Ajansına konuştu.

Görevlerinden ihraç edildikten sonra OHAL Komisyonuna gittiklerini anımsatan Koçak, davanın devam ettiği gerekçesiyle komisyondan cevap alamadıklarını söyledi. AYM’nin kararından sonra yerel mahkemelerin akademisyenler hakkında beraat kararını verdiğine dikkati çeken Koçak, “Beraat olmasaydı da işe iade edilmemiz konusunda ısrarımız sürecekti. Biz zaten herhangi bir şeyle suçlanmamıştık. İhraç edilmemizdeki gerekçe ‘terör örgütü ile irtibatlı’ şeklinde muğlak, genel bir kavramdı. Ve buna dair hiçbir kanıt yok. Daha ilk günden beri işe iade edilmemiz gerekiyordu. KHK’lerin kararları çok tartışıldı. Ama AYM’nin kararından sonra KHK’lerin kararlarının meşruiyeti daha da tartışılır duruma geldi” dedi. 

“GÖREVİMİZE DÖNMEK İSTİYORUZ”

Mevcut mevzuata karşı olduklarını da ifade den Koçak, “Bizim nihai talebimiz pasaportlarımızın verilmesi, kendi okullarımıza ve kürsülerimize geri dönmemizdir. Ve bu sürecin bir an önce tanzim edilmesidir” diye konuştu. Kürt sorununda şiddet yolunun tercih edilmesinin ancak yeni çözümsüzlükler doğuracağını ifade eden Koçak, “Bunun en büyük kanıtı son kayyum atamalarıdır. Bunlar sorgulanmalı ve tartışılmalıyken metindeki o sözcük olmalı mıydı, olmamalıydı tarzında tartışma daha çok sorgulandı” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

YTÜ Millet Bahçesi Olmasın

SONRAKİ HABER

Somalı madencilerin Ankara'ya yürüyüşü başladı: Soygun ve nitelikli gasp var!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...