05 Ekim 2019 04:15

EMEP: Irak hükümeti OHAL ve şiddete son verip halkın sesine kulak vermeli

Emek Partisi, yolsuzluk ve yoksulluğa karşı sokağa çıkarak hükümeti protesto eden Iraklılara destek açıklaması yaptı.

Fotoğraf: AA

Paylaş

Emek Partisi (EMEP) Irak’ta yaşanan eylemlere ilişkin açıklama yaptı. Irak halkının günlerdir ayakta olduğuna vurgu yapılan açıklamada, “Özellikle gençler işsizlik, yoksulluk ve yolsuzluğa karşı daha iyi bir gelecek için sokağa çıktı. İktidar halkın haklı taleplerini karşılamak yerine şiddete başvuruyor. Dünyanın en büyük petrol üreticilerinden biri olan Irak’ta, petrol gelirlerine bir avuç patron, toprak ağası, aşiret reisi el koyuyor. Halkın payına düşen ise açlık ve işsizlik” denildi.

Emperyalist güçlerin Irak’a demokrasi getireceklerini vaat ederek ülkeyi işgal ettiğinin hatırlatıldığı açıklamada şu vurgular dikkat çekti:

“İşgal ve sonrası çatışmalı dönem ve IŞİD belasının def edilmesi; asıl sorunu, geniş emekçi kitlelerinin sömürü ve baskı altında tutulması durumunu değiştirmedi. Emperyalist güçlerle iş birliği yapan egemen güçler, halkı etnik ve mezhepsel gruplara bölüm çatıştırmaya ve petrol gelirlerine el koyarak; halk açlığa terk edilirken israf içinde yaşamaya devam ediyor. Ülkemizde ve Ortadoğu ülkelerinin çoğunda olduğu gibi Irak’ta da genç nüfus işsiz, öğrenim görmüş gençler dahi iş bulamıyor. Gençler, diğer taraftan iktidardakilerin yolsuzluklarını, kayırmacı yönetimlerini, lüks içinde yaşayışlarını görüyor. Eşitlik, adalet ve özgürlük talepleri gençlik içinde yaygınlaşıyor.

Irak Hükümeti haklı taleplerle sokağa çıkan insanların seslerine kulak vermelidir. OHAL’e son verip, şiddete başvurmayı bırakmalıdır. Halkın iş, ekmek ve özgürlük talepleri karşılanmalıdır. Partimiz ve Türkiye emekçileri, emperyalistler, sömürücülere ve zalimlere karşı Irak halkının yanındadır” denildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Cizre’deki festivale gelen 40’ı aşkın genç gözaltına alındı

SONRAKİ HABER

Bab ve Cerablus’ta eş zamanlı 3 saldırı: 16 yaralı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...