05 Ekim 2019 03:09

Roboski anmasına dava açılmasına Ferhat Encu’den tepki: Susmayacağız

Ferhat Encu, Roboski katliamı anmasına katılanlara dava açılmasına tepki gösterdi: Bize 'susun' mesajı veriliyor.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Ferhat Encu, Roboski'de 2015 yılında yapılan anmaya ilişkin birçok isme dava açılmasına tepki göstererek, "Bize 'susun' mesajı veriliyor ama susmayacağız" dedi. 

Şırnak'ın Uludere ilçesine bağlı Roboski köyünde, 28 Aralık 2011 tarihinde savaş uçakları bombardımanı sonucu yaşamını yitiren 34 kişinin kimi yakınları hakkında "örgüt üyesi olmak" iddiasıyla dava açıldı. Davaya, katliamın 4'üncü yıl dönümü olan 28 Aralık 2015 tarihinde köyde yapılan anmada açılan pankartlar ve kimi flamaları gerekçe gösterildi. 
 
Katliamda hayatını kaybedenlerin yakınları olan Ayaz Encu, Aysel Encu, Berivan Encu, Cahide Encu, Cihan Encu, Fadile Tosun, Hanım Encu, Heybet Encu, Muhsin Aykut, Selcan Encu, Semire Encü, Sevcan Encu, Sözdar Encü ve Tufan Saydam ile katliam sonrası ailelerle dayanışmak amacıyla bir süre köye yerleşen Meral Geylani ve Yannis Vasilis Yaylalı hakkında açılan davanın ilk duruşması ise, katliamın 8'inci yıl dönümünden iki gün sonra, yani 30 Aralık 2019 tarihinde görülecek.
 
Katliamda kardeşi ve birçok yakının kaybeden Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) önceki dönem Şırnak Milletvekili Ferhat Encu, aileler hakkında açılan davaya ilişkin değerlendirmede bulundu. Yaklaşık 3 yıl tutuklu kaldıktan sonra tahliye edilen ve bugüne kadar hakkında birçok dava açılan Encu, her dava ve soruşturmayla kendilerine "susun" mesajı verilmek istendiğini belirtti. 

“TEŞHİRDEN RAHATSIZ OLUYORLAR”

"Siyasallaşmış" yargının muhaliflere dönük tutumunu iliklerine kadar hissettiklerini vurgulayan Encu, "Demokratik hakkını kullanmak isteyen herkesi kolluk ve yargı marifetiyle engelleniyor. Roboski'ye ayrı bir kinleri var; çünkü devlet burada suç üstü yakalanmıştır. Roboskililer de bunu teşhir etmek ve sorumluların yargılanması için mücadele ediyor. Haliyle bu durum onlar rahatsız ediyor. Bu rahatsızlık da Roboskililere dava ve soruşturma olarak dönüyor" değerlendirmesinde bulundu. 
 
Duruşma tarihinin anmadan hemen sonrasına verilmesini, "kepazelik ve vicdansızlık" olarak yorumlayan Encu, "Ama bizler susmayacağız. Susmadık" dedi. (Şınak/MA)

ÖNCEKİ HABER

AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan partisinin adını karıştırdı: Refah Partisi olarak...

SONRAKİ HABER

Erdoğan’dan CHP'ye “yüzde 40” tepkisi: Buradan sana kemik düşmez

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa