05 Ekim 2019 01:30

Tüm Bel-Sen Kadın Meclisi Van’da toplandı

Tüm Bel-Sen 11. Dönem 5. Kadın Meclisi Van'da toplandı. Toplantıda kayyum politikalarının kadınlara etkileri tartışıldı.

Fotoğraf: Tüm Bel-Sen

Paylaş

KESK'e bağlı Tüm Bel-Sen 11. Dönem 5. Kadın Meclisi Van'da toplandı. Meclisin ilk konuşmasını 27. Dönem Van Milletvekili Muazzez Orhan yaptı. Orhan hükümetin Türkiye'de yaşayan halklara uyguladığı sindirme politikasının kadınlar üzerindeki etkilerine değindi. Konuşmasında iktidarın kayyumlar aracılığıyla halkın iradesini gasbettiğini ifade eden Orhan “İktidar belediyeleri gasbederken bir yandan yargıyı bir yandan kadın haklarını da gasbetmiştir. Ama bu duruma halkın içinden ciddi bir tepki gelmedi” dedi.

Ardından Tuşba Belediyesi Eş Genel Başkanı Ayşe Minas konuştu. Eş başkanlık sistemine vurgu yapan Minas, seçim sonrası mazbatanın AKP Tuşba Belediye Başkan Adayı Salih Akman'a verilmesine tepki gösterdi ve sahada gönüllü eş başkan olarak çalışmayı sürdürdüğünü dile getirdi.

SES Van Eş Başkanı Fatma Arslan ise sendikacılar olarak zor zamanlardan geçtiklerini ancak mücadeleden geri adım atmayacaklarını dile getirdi.

Erciş Belediyesi Eş Başkanı Yıldız Çetin kadın mücadelesinde birliğin önemini vurgularken, İnsan ve Özgürlük Partisi Genel Başkan Yardımcısı Menice Gülmez, iki dönem baş örtüsü için oy verdiği AKP'nin dini en fazla istismar eden parti olduğunu dile getirdi.

Emek Partisi adına konuşan Zelal Sari ise kadın dayanışmasının önemine dikkat çekti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Aydın’da CHP Efeler İlçe Başkanı evinin önünde saldırıya uğradı

SONRAKİ HABER

Kelebekler Vadisi, "kesin korunacak hassas alan" olarak tescil edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa