04 Ekim 2019 12:10

Bölünen Gazi Üniversitesinde yer sorunu ve taşınma gündemde

Gazi Üniversitesinin bölünmesinin ardından Teknoloji Fakültesinin taşınma iddiası akademisyenler ve öğrenciler tarafından protesto edildi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Gazi Üniversitesinin bölünmesinin ardından Teknoloji Fakültesine ait sınıfların ve laboratuvarların başka bölümlere verilmesi ve fakültenin Gölbaşı’ya taşınması için çalışma başlatıldığı iddiaları öğrenciler ve akademisyenler tarafından protesto edildi. “Gazi Teknoloji Fakültesi Dimdik Ayakta” sloganıyla karara tepki gösteren fakülte öğrencileri ve akademisyenler,  oturma eylemi yaparak Rektörlüğün kararından vazgeçmesini istedi.

Gazi Üniversitesinin “Yükseköğretim Kanunu ile Bazı Kanun ve KHK’lerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun” ile bölünmesinin ardından Hacı Bayram Veli Üniversitesi ile kullanılacak bina ve fakülteler konusunda tartışma yaşandığı ortaya çıktı. Gazi Üniversitesi Rektölüğünün Teknoloji Fakültesine ait sınıfların ve laboratuvarların başka bölümlere verilmesi ve fakültenin Gölbaşı’na taşınması amacıyla çalışma başlatttığı iddiaları ise öğrenciler ve akademisyenlerin tepkisine neden oldu. Fakülte öğrencileri ve akademisyenler, fakülte binası önünde bir araya gelerek Rektörlüğün kararından vazgeçmesini istedi.

"REKTÖRLÜK KARARINDAN VAZGEÇMELİ"

Yapılan açıklamada, eğitim-öğretim yılı başlamasıyla bütün dersliklerin ve laboratuvarların eksiksiz faaliyette olduğu fakültenin başka birimlerin kullanımına açılmak istendiği belirtildi. Rektörlüğün bu kararının Teknoloji Fakültesi’nde kargaşa yaratacağı belirtilerek, fakültenin dokuz mühendislik programı ve beş bine yakın öğrencinin ihtiyacını ancak karşılayabildiği ifade edildi.

Açıklamada şöyle denildi: “Bir fakülte içerisinde başka birimlerin bulunması başlı başına bir problemdir. Rektörlük yönetimi, fakülte yöentimi ile diyalog kurmadığı gibi bu konuda fakülte kurulunun kararlarını da hiçe saymış, gizli planlarını dayatmıştır. Fakülte öğrenci ve öğretim elemanları olarak bu keyfi uygulamalara şiddetle karşıyız. Rektörlüğü sorumluluğa ve verdiği yanlış karardan dönmeye davet ediyoruz”.

Eylemin ardından Rektör yardımcısının kararın değişmeyeceği yönünde açıklama yaptığı bildirildi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İ.Ü. deprem raporu: Depremin 5.8 değerine ulaşmış olması rastlanır bir durum değil

SONRAKİ HABER

Arçelik’te depolar tıka basa doldu, işçiler kapı önüne kondu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa